Rukomet

[VIDEO] Perkovac: 'Želim za početak da pobijedimo Španjolsku, a onda ćemo dalje vidjeti'

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.12.2023.
[VIDEO] Perkovac: 'Želim za početak da pobijedimo Španjolsku, a onda ćemo dalje vidjeti'

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac najavljuje kako slijedi završni posao i postizanje automatizama u igri, a od igrača traži da igraju brže...

Bliži se početak Europskog prvenstva, a vrijeme priprema prolazi puno brže od onog iščekivanja da pripreme krenu. Sada je jako bitno da svi ostanu zdravi i spremni za Euro.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Činilo mi se kao cijela vječnost dok smo dočekali pripreme za Europsko prvenstvo. Sada je to stvarno brzo prošlo i ostalo nam je još dva tjedna otprilike da se pripremimo. Nadam se da ćemo svi ostati zdravi, to je najvažnije, a onda fokusirani i dobro pripremljeni dočekamo utakmice."

Ostala su dva tjedna tijekom kojih je potrebno što više podići igru.

"Ova dva tjedna moramo udariti visoki glanc, dovesti sve naše akcije do automatizma, moramo popraviti obranu i igrati puno oštrije. Moramo ubrzati naš rukomet, tu smo malo zaostali za svjetskom elitom, ali vjerujem da u dva tjedna možemo to ispolirati da funkcionira dobro."

Na Croatia kupu Hrvatska će igrati i protiv jake Slovenije.

"Slovenci igraju brzi i moderni rukomet s dosta tehničkih varijanti, jaki su jedan na jedan, to će nam sigurno biti velika i dobra provjera. Neće biti lako, ali to smo i htjeli, da se ne dogodi situacija kao prošle godine na pripremama za Svjetsko prvenstvo gdje se igralo sa slabim protivnicima. Probat ćemo sve varijante u te dvije utakmice."

Što se tiče želja?

"Želim za početak da pobijedimo Španjolsku, a onda ćemo dalje vidjeti."

Perkovac ne želi nikakva iznenađenja pa tako mora biti spreman i u slučaju ozljeda.

"Čak i ako bude izostanaka, to nas ne smije izbaciti iz filma. Mi moramo imati ekipu čak i kada igrači izostanu. To se događa i drugim ekipama, Slovenci su tako ostali bez Janca koji je izuzetno važan igrač, vjerojatno će još neki ostati bez igrača. Nas to ne smije poremetiti, moramo biti jaki, moramo biti uvjereni u svoju snagu."

Prvi protivnik na Euru bit će Španjolska.

"Španjolci su malo promijenili reprezentaciju i to ćemo malo snimiti i izanalizirati. To nije neka floskula, mi moramo biti fokusirani na sebe i ako to bude funkcioniralo protivnik će i dalje biti važan, ali ipak manje važan."

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!