Tenis

Marin Čilić uoči povratka na teren: 'Zadovoljilo bi me da osvojim neke velike turnire'

Mario Borko • srijeda, 27.12.2023.
Marin Čilić uoči povratka na teren: 'Zadovoljilo bi me da osvojim neke velike turnire'
Foto: EPA

Marin Čilić se, gostujući u radijskoj emisiji HRT-a, dotakao borbe s ozljedom koja je iza njega te planova i očekivanja za nadolazeću sezonu...

Sada već velikan hrvatskog sporta, Marin Čilić, prošle je sezone odigrao samo dva meča, jedan na samom početku sezone, a drugi sredinom godine u Umagu na domaćem terenu. S terena ga je duže od očekivanog izbacila ozljeda koljena, a zbog njene težine i njegovih godina povratak neće biti lak, rekao je Čilić gostujući u emisiji HRT-a.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na prvom mjestu je zdravlje. Nadam se kako će koljeno izdržati. Bit će zahtjevna sezona jer situacija s koljenom nije bajna i ne mogu se zavaravati kako će stanje biti savršeno. Nadam se kako ću većinu sezone biti dobro, dok će ostatak biti borba i krpanje. S takvim raspletom bio bih zadovoljan. Tenis je specifičan sport i bit će zanimljivo krenuti u novu sezonu ponovno s pozicije od kud sam kretao sa 16-17 godina", rekao je Marin i nastavio o tome koliko će biti teško vratiti se.

Rođeni Međugorac svoj put na ATP Touru započeo je 2005. godine, a prošla sezone bila je prva koju je gotovo u cijelosti propustio. To je dovelo do pada na ATP ljestvici, pa će Čilić, koji u razdoblju od 2008. do 2022. uvijek bio u top 50 tenisača svijeta, u novu krenuti sa 666. mjesta.

"Cijenim sve korake koje sam prošao u karijeri, nikada ih nisam preskakao i možda mi je to donijelo dodatnu snagu i motiv za dalje. Kad sam bio u vrhu uvijek je postojao strah od opuštanja ili uzimanja pauze u smislu gdje će me to odvesti. Taj strah me uvijek gurao naprijed, što je i danas slučaj. Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov."

Hrvatski tenisač je kroz cijelu karijeru bio vrlo konstantan, a meč koji započeo predao je samo jednom i to na US Openu 2021. godine, prekinuvši tako niz od preko 800 mečeva bez predaje.

"Igrač sam koji voli biti u ritmu mečeva. A kako ih nisam imao puno u protekloj sezoni, bit će zahtjevno vratiti se i balansirati koljeno. Vidjet ćemo hoće li situacija biti idealna. Važno će biti ugrabiti ili iskoristiti ukazane prilike, naravno, neće ih biti kao ranijih godina i u tom pogledu ću morati biti vrlo discipliniran i motiviran."

Čilić je svoje najveće uspjehe u karijeri ostvarivao na Grand Slam turnirima, na sva četiri stigao je minimalno do polufinala. Slično kao i svi tenisači u veteranskim godinama, Čilić će morati smanjiti broj mečeva i usredotočiti se na najveće turnire.

"Raspored u novoj sezoni neće biti prenatrpan. Fokus će biti na glavne turnire, teško da ću se vratiti na razinu da mogu doći do broja jedan ili dva na svijetu, ali zadovoljilo bi me da osvojim neke velike turnire. Vidjet ćemo koliko će tijelo dopustiti", rekao je Čilić.

FOTO: EPA/JULIO MUNOZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!