Zimski sportovi

Zrinka Ljutić ide po nove veleslalomske bodove, Popović starta posljednja

Filip Mihoković • srijeda, 27.12.2023.
Zrinka Ljutić ide po nove veleslalomske bodove, Popović starta posljednja
Foto: EPA

Hrvatska devetnaestogodišnja skijašica Zrinka Ljutić počet će veleslalom u Lienzu sa startnim brojem 20, dok će Leona Popović krenuti kao posljednja, 64. skijašica po redu u prvoj vožnji.

Prva vožnja veleslaloma u Lienzu na rasporedu je u četvrtak s početkom od 10 sati, dok bi druga vožnja trebala početi u 13:15. Prva sa starta kreće Marta Basino, a prate ju redom Federica Brignone, Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova, Sara Hector, Lara Gut-Behrami i Valerie Grenier.

Igraj na skijanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinka Ljutić u petom ovosezonskom veleslalomu krenut će sa starta kao 20. U prve četiri utrke ostvarila je sjajne rezultate, najbolji od kojih je došao u drugoj utrci u kanadskom Tremblantu osvojivši 7. mjesto, ostvarivši tako prvi Top 10 plasman u veleslalomskim utrkama za Svjetski kup. Uz to, dva puta ostvarila je 14. mjesto, a u Killingtonu je završila na 13. poziciji.

Ljutić u poretku za Mali veleslalomski kristalni globus drži 10. mjesto s osvojenih 92 boda, dok je vodeća Lara Gut-Behrami s ostvarenih 325 bodova.

Leona Popović u Killingtonu nije uspjela završiti prvu vožnju, a drugu vožnju u Tremblantu nije izborila, propustivši plasman među 30 najbržih skijašica u prvoj vožnji. Hrvatska skijašica iz Mrkoplja svoj će fokus prebaciti na peti slalom ove sezone, također u Lienzu, koji je na rasporedu u petak.

U redoslijedu za Mali kristalni globus vodeća je Amerikanka Shiffrin s 330 bodova, a Popović je trenutno na 139 ostvarenih bodova što joj je osiguralo četvrto mjesto u poretku.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!