Košarka

Sixersi i bez Embiida uvjerljivi u Orlandu, raspucani Bucksi lako protiv Netsa

Branimir Korać • četvrtak, 28.12.2023.
Sixersi i bez Embiida uvjerljivi u Orlandu, raspucani Bucksi lako protiv Netsa
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši noćas nisu bili u akciji u NBA ligi. Odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica, a jedini dvoboj koji je bio neizvjestan do kraja odigrali su Dallas i Cleveland...

Philadelphia je oslabljena doputovala u Orlando, nije nastupio Joel Embiid, ali obranom je slomila domaći Magic. Zaustavila ga je na svega 92 poena i u konačnici je odnijela uvjerljivu pobjedu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim nije odlučila samo odlična obrana gostiju, imao je Orlando i dovoljno dobrih situacija za tri poena, ali nije pogodio.

"Bile su to odlične pozicije, svaku bi odmah prihvatili. To su šutevi za koje živimo i uzet ćemo ih svaki put. Bili bismo ludi da ih ne uzmemo", rekao je nakon susreta Jalen Suggs.

Najbolji kod Philadelphije bili su Tyrese Maxey s 23 poena i šest skokova te s po 22 poena Tobias Harris (sedam skokova) i De'Anthony Melton (pet skokova) dok je Paul Reed dodao 15 poena i deset skokova. Kod Orlanda Franz Wagner upisao je 24 poena i pet skokova, a Suggs 20 poena.

Vrlo uvjerljivi bili su Milwaukee Bucksi koji su u gostima nadigrali Brooklyn Netse sa 144:122. Domaćin je u posljednjoj dionici pao, obrana je propuštala na sve strane i Bucksi su u tom razdoblju ubacili 44 poena i nisu imali problema.

Buckse su predvodili Giannis Antetokounmpo s 32 poena, deset skokova i osam asistencija i Khris Middleton s 27 poena i deset asistencija. Kod Netsa koji su nastupili značajno oslabljeni, rookie Jalen Wilson ubacio je 21 poen uz deset skokova, a Trendon Watford dodao je 17 poena i pet skokova.

Trio Thundera bio je nezaustavljiv i vodio je svoju momčad do pobjede protiv New York Knicksa sa 129:120. Ključan je bio Jalen Williams koji je ubacio 17 poena u posljednjoj četvrtini i predvodio ključnu seriju 10:2 s kojom se Thunder potpuno odvojio.

Po 36 poena ubacili su Williams (5/5 trica) i Shai Gilgeous-Alexander (sedam skokova, osam asistencija) dok je Chet Holmgren dodao 22 poena i pet skokova. Kod Knicksa Julius Randle je upisao 25 poena i devet skokova, Jalen Brunson 24 poena uz sedam asistencija, a Immanuel Quickley 22 poena.

Cleveland Cavaliersi slavili su u najneizvjesnijem dvoboju večeri. U gostima su slavili protiv Dallas Mavericksa 113:110. Dallas je imao priliku za produžetak, deset sekundi prije kraja Georges Niang promašio je oba slobodna bacanja, ali pokušaj za tri poena Setha Curryja sa sirenom je blokiran.

U pobjedničkom sastavu Caris LeVert upisao je 29 poena (6/11 trica) i sedam asistencija, Jarrett Allen dodao je 24 poena i 23 skoka, a Isaac Okoro dodao je 22 poena. Kod poraženih Luka Dončić upisao je 39 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Seth Curry dodao je 19 poena uz tricu 5/9.

NBA:
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 92:112
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 122:144
Oklahoma City Thunder - New York Knicks 129:120
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 110:113
Houston Rockets - Phoenix Suns 113:129 (Alperen Sengun 24p, 5sk/Kevin Durant 27p, 10sk, 16as)
Washington Wizards - Toronto Raptors 102:132 (Kyle Kuzma 14p, 7sk/OG Anunoby 26p, 6sk)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!