Košarka

Pistonsi za povijest: 28. porazom u nizu izjednačili se sa 76ersima, Bogdanovićev double-double

Branimir Korać • petak, 29.12.2023.
Pistonsi za povijest: 28. porazom u nizu izjednačili se sa 76ersima, Bogdanovićev double-double
Foto: EPA

Detroit Pistonsi upisali su 28. uzastopni poraz i izjednačili su neslavni doseg Philadelphije koja je na vrhu ljestvice momčadi s najviše uzastopnih poraza u povijesti NBA lige...

Borili su se Pistonsi i nisu bili daleko od toga da ipak prekinu užasan niz i ne upišu rekordnu pobjedu. U gostima kod Boston Celticsa, tamo gdje se najmanje očekivala njihova pobjeda, poraženi su tek u produžetku s ukupnih 128:122.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je 28. uzastopni poraz Sixersa, odnosno poraz s kojim su izjednačili doseg Philadelphije koja je na kraju sezone 2014/2015 i početkom 2015/2016 povezala također 28 poraza u nizu. Sixersi su tada svjesno gubili utakmice, imali su skromnu momčad, ali su preko drafta pokušavali stvoriti momčad budućnosti.

Pistonsi ne gube s tim planom, jednostavno nisu dovoljno dobri, a osim što su momčad iz donjeg doma, samopouzdanje im je potpuno uništeno.

Protiv Bostona su pružili sve od sebe, nisu željeli taj 28. poraz i imali su na poluvremenu plus 19. Međutim vrlo brzo je Boston izbrisao minus, ali Pistonsi nisu potonuli već su se i dalje borili. Četiri sekunde prije kraja Bojan Bogdanović je priskočio u napadu i ubacio za produžetak, ali tamo su Celticsi ipak bili bolji i odnijeli pobjedu.

Kristaps Porzingis predvodio je Boston s 35 poena i osam skokova, Jayson Tatum dodao je 31 poen, deset asistencija, sedam skokova i pet osvojenih lopti dok je Derrick White dodao 23 poena i pet asistencija.

Kod Pistonsa Cade Cunningham ubacio je 31 poen uz devet asistencija, Jaden Ivey 22 poena uz deset skokova, Bogdanović je za 44 minute ubacio 17 poena (7/14 za dva, 1/7 za tri) uz 12 skokova i šest asistencija, a Jalen Duren 15 poena uz 14 skokova.

Miami Heat odnio je pobjedu protiv Golden State Warriorsa sa 114:102 uz još jednom vrlo skroman doprinos startera. Warriorsi su na kraju imali osmoricu dvoznamenkastih, ali nitko se nije istaknuo, nisu imali raspoloženih igrača i Heat je u konačnici upisao pobjedu.

Kod Miamija dobru utakmicu odigrali su Tyler Herro s 26 poena i sedam skokova i Jamal Cain s 18 poena i šest skokova. Kod Warriorsa po 13 poena upisali su Stephen Curry (3/15 šut) i Klay Thompson (+/- na -26) dok je Dario Šarić za 20 minuta dodao deset poena (3/4 za dva, 1/1 za tri, 1/1 slobodna) uz šest skokova.

Luka Šamanić ponovno nije dobio priliku u porazu Utah Jazza u gostima kod New Orleans Pelicansa 112:105. Jazz je odigrao ravnopravnu utakmicu, ali Pelicansi su bili bolji.

Trio se istaknuo u redovima New Orleansa. Brandon Ingram ubacio je 26 poena i pet asistencija, CJ McCollum dodao je 22 poena uz šest asistencija, a Zion Williamson 21 poen uz deset skokova i osam asistencija.

Kod Jazza Collin Sexton ubacio je 26 poena uz pet skokova, a Lauri Markkanen 24 poena uz deset skokova.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 128:122 produžetak
Golden State Warriors - Miami Heat 102:114
New Orleans Hornets - Utah Jazz 112:105

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!