Košarka

Zadrani dočekuju Budućnost: 'Doći će izuzetno motivirani s mišlju da pobijede

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 29.12.2023.
Zadrani dočekuju Budućnost: 'Doći će izuzetno motivirani s mišlju da pobijede

Blagdanski program KK Zadar otvorio je velikom pobjedom protiv Partizana Mozzart Beta, a ususret Novoj godini na meniju je Budućnost VOLI.

Dva velikana regionalne košarke, najveći srpski košarkaški klub pa onda i crnogorski, jedan euroligaš i jedan „eurokupaš“, bili bi velik zalogaj i za momčadi s puno većim budžetom od zadarskog. Ali kad krene utakmica presuđuju srce, motiv i podrška navijača uz koju, pokazalo se nedavno, mogu pasti i najveći.

Igraj na Zadar - Budućnost na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči utakmice 14. kola Zadar je u dobroj situaciji na ljestvici, sa sedam pobjeda i šest poraza zaključuje gornju polovicu poretka, a i s atmosferom u momčadi koja je značajno porasla nakon dviju vezanih pobjeda. I zdravstveno stanje je dobro, sa sitnim virozama koje ne bi trebale utjecati na izgled momčadi.

"Nakon Partizana smo se malo odmorili, igrači su dobili dva dana slobodno i nakon toga smo krenuli s pripremama za Budućnost. Oni imaju širok roster, u ovom trenutku su u malom preslagivanju, možda se to odrazilo i na njihov rezultat. Baš iz tog razloga moraju hvatati dobro raspoloženje i pobjednički ritam. Doći će izuzetno motivirani s mišlju da pobijede. Moramo biti svjesni toga i pokušati odigrati u prvom redu dobro defanzivno i u skoku. Pozivam navijače da nam pomognu, da budemo zajedno, da igramo zajedno i pokušamo napraviti još jedan dobar rezultat", poručuje uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Budućnost je jedna od momčadi koja je, nezadovoljna dosadašnjim učinkom s čak pet poraza, krenula s rekonstrukcijom kadra. Prije nekoliko dana vratio im se Kenan Kamenjaš, koji je svojoj novoj/staroj momčadi presudio u utakmici protiv Derbyja SC. Po učinku je do sada bio treći igrač lige, nakon nedodirljivog Luke Božića i tik do Marcusa Weathersa iz Mornara Barskog zlata.

"Sad je pravo vrijeme za preslagivanja, siječanj je zadnji trenutak. Dosta klubova reagira, to me ne čudi jer je daleko kraj sezone pa se novi igrači mogu asimilirati i postati iskoristivi na pravi način. Mi smo ograničeni budžetom, ne možemo u ovom trenutku biti na tržištu", odgovorio je Jusup na novinarsko pitanje.

U tom prostoru koji pokriva Kamenjaš na zadarskoj strani „operira“ Karlo Žganec. Njegov obrambeni učinak mogao bi biti ključ pobjede u subotu.

"Nakon velike pobjede protiv Partizana imali smo emotivno pražnjene ali moramo ići dalje. Igramo protiv EuroCup ekipe koja je u malo turbulentnom razdoblju, nisu u najboljem stanju, dogodile su se promjene ali doći će dodatno motivirani i mentalno pripremljeni. Nadamo se da ćemo odigrati na razini na kojoj smo igrali posljednju utakmicu pa se možemo nadati pobjedi. Vratio im se Kamenjaš, igra jako dobro, odigrao je vrhunski zadnje kolo protiv njih pa su ga vratili. Morat ćemo se pozabaviti s njime, ali oni imaju velik broj dobrih individualaca i obrana će morati biti na zavidnoj razini da bismo došli u priliku za pobjedu", kaže Žganec.

Utakmica se igra sutra, u subotu, s početkom 16 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz prijenos na Areni Sport 1.Y

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!