Zimski sportovi

Shiffrin dominantno do pobjede u Lienzu uz više od dvije sekunde prednosti

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 29.12.2023.
Shiffrin dominantno do pobjede u Lienzu uz više od dvije sekunde prednosti
Foto: EPA

Mikaela Shiffrin uz dvije najbolje vožnje uvjerljivo je slavila u slalomu u Lienzu. Drugoplasiranu je iza sebe ostavila za gotovo dvije i pol sekunde...

Amerikanka Mikaela Shiffrin posljednja je pobjednica u alpskom skijanju u kalendarskoj 2023. nakon što je pobijedila u slalomu Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu s dvije najbrže vožnje.

Sjajnom vožnjom Shiffrin je upisala svoju 93. pobjedu u Svjetskom kupu, 56. u slalomu, i to s prednošću od 2.34 sekunde.

Nakon prvog dijela slaloma u Lienzu na prva dva mjesta bile su dvije Amerikanke, drugoplasirana Paula Moltzan za slavnom sunarodnjakinjom zaostajala je 1.14 sekundi, a treća Šveđanka Anna Swenn Larsson 1.32 sekunde. Šveđanka nije izdržala pritisak i pala je s pobjedničkog postolja na četvrto mjesto u drugoj vožnji, dok je Moltzan imala potpuni peh jer je nakon greške odustala i ostala bez plasmana.

Na postolje su skočile Njemica Lena Dürr (+2.34) i Švicarka Michelle Gisin (+2.45), koje su nakon prve vožnje bile pete, odnosno četvrte, ali nisu mogle ugroziti pobjedu Shiffrin.

Hrvatske skijašice Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu uspjele završiti prvu vožnju slaloma. Popović je krenula sa startnim brojem dva, ali je napravila nekoliko velikih pogrešaka i u cilj ušla sa ogromnim zaostatkom, a naknadno je i diskvalificirana. Zrinka Ljutić startala je s brojem 14, ali je na sredini staze promašila vrata i nije završila prvu utrku.

Skijašice nastavljaju u Kranjskoj Gori, gdje će se 6. i 7. siječnja održati veleslalom i slalom za bodove Svjetskog kupa.

Slalom, Lienz:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:48.75
2. Lena Dürr (Njemačka) +2.34
3. Michelle Gisin (Švicarska) +2.45
4. Anna Swenn Larsson (Švedska) +2.94
5. Petra Vlhova (Slovačka) +3.24
6. Katharina Huber (Austrija) +3.31
7. Katharina Gallhuber (Austrija) +3.43
8. Katharina Liensberger (Austrija) +3.46
9. Nicole Good (Švicarska) +3.47
10. Katharina Truppe (Austrija) +3.49
...

FOTO: EPA/KIMMO BRANDT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!