Nogomet

Skandal u Rijadu, odgođeno finale Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya

Filip Mihoković • petak, 29.12.2023.
Skandal u Rijadu, odgođeno finale Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya
Foto: EPA

Na stadionu Al-Nassra u Rijadu s početkom u 18:45 sati trebali su se sastati turski rivali Fenerbahče i Galatasaray. Zbog kontroverzi između klubova i organizatora natjecanja susret je odgođen, a novi termin susreta još nije potvrđen.

Sukob je nastao budući da su igrači oba kluba htjeli istrčati na teren u majicama s likom Kemala Ataturka kako bi obilježili 100. obljetnicu osnivanja Turske. Međutim organizator im to nije dozvolio, što je šokiralo čelnike klubova, a igrači su zatim odlučili iz protesta ostati u hotelu i bojkotirati susret. Podršku su dobili i od drugih turskih klubova.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trabzonspor je na službenim stranicama objavio poruku podrške uz sliku Ataturka: "Mir kod kuće, mir u svijetu", a pridružio mu se i Bešiktaš uz poruku: "Na tragu oca!"

Dominik Livaković ipak će još morati čekati priliku za prvi trofej u Fenerbahčeu, a protiv Galatasaraya je u posljednjem susretu 24. prosinca remizirao 0:0. Fenerbahče je trenutno vodeća momčad turske lige s osvojenih 44 bodova, dok jednako toliko ima drugoplasirani Galatasaray uz lošiji omjer postignutih i primljenih pogodaka.

Novi termin susreta nije još određen, a lokacija igranja će vjerojatno biti u Turskoj.

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!