Nogomet

Celtic slavio protiv najvećeg rivala i podebljao vodstvo na ljestvici

Petar Jenjić • subota, 30.12.2023.
Celtic slavio protiv najvećeg rivala i podebljao vodstvo na ljestvici
Foto: EPA

Nogometaši Celtica stigli su do nove pobjede u škotskom Premiershipu. Derbi susret protiv Rangersa dobili su s 2:1 i povećali vodstvo na vrhu ljestvice...

Iza nas je 438. Old Firm između Celtica i Rangersa, a do 167. pobjede stigla je momčad Brendana Rodgersa koja je na svom Celtic Parku slavila rezultatom 2:1.

Igraj na škotski Premiership na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Današnjom pobjedom Celtic je stigao do 51 boda, osam više od najvećeg rivala koji ima dvije utakmice manje. Gosti se mogu približiti, ali će nakon svih odigranih susreta ostati na drugom mjestu barem još neko vrijeme.

U visokom ritmu se igralo na početku utakmice, a obje ekipe dolazile su do protivničkih golova. Nije bilo nikakvog početnog ispitivanja snaga, odmah je krenulo vrlo jako.

Domaćin je, ipak možemo reći, zasluženije došao do prednosti. Nakon izvedenog kornera nije najbolje očistio Abdallah Sima, lopta je stigla do Paula Bernarda koji sjajno poentira s 12-13 metara. Portugalac je tako zabio drugo kolo u nizu.

Uslijedio je bolji period igre Rangersa koji su imali nekoliko jako opasnih dolazaka pred gol Celtica, a nekoliko puta morao je reagirati i Joe Hart. U najboljoj situaciji bio je Cyriel Dessers koji se sjurio prema golu, ali reagirao je presporo i branič Celtica uspio je uklizati u zadnji trenutak.

Kyogo Furuhashi riješio je prvi prvenstveni derbi ove sezone, a sada je ponudio trenutak čarolije. Japanski nogometaš izborio se za udarac s 20-ak metara i neobranjivo pogodio pod gredu.

U 71. minuti dodatan problem za Rangerse. Daizen Maeda sam bi izašao pred vratara, ali njega je prekršajem zaustavio Leon Balogun koji je zbog toga zaradio izravan crveni karton.

Rangers se nije predavao pa je u 88. minuti smanjio na 2:1. Sjajno je iz slobodnog udarca pod samu gredu pogodio James Tavernier. Do kraja se rezultat ipak više nije promijenio.

Zbog ozljede u kadru Rangersa nije bilo Borne Barišića.

Škotski Premiership, 21. kolo:
Celtic - Rangers 2:1

FOTO: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!