Košarka

Bivši NBA All-Star i prvak Europe sa Slovenijom odlazi u igračku mirovinu

Mario Borko • subota, 30.12.2023.
Bivši NBA All-Star i prvak Europe sa Slovenijom odlazi u igračku mirovinu
Foto: FaH

Velikan slovenske košarke Goran Dragić, prema pisanju slovenskih medija, nakon 20 godina odlazi u igračku mirovinu. Revijalnu oproštajnu utakmicu trebao bi odigrati u Ljubljani u kolovozu iduće godine....

Prije gotovo dvadeset godina započela je seniorska karijera Gorana Dragića. U tom razdoblju čak je 15 godina bio NBA igrač, ali ne bilo kakav već All-Star i All-NBA, a 2014. dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Slovensku reprezentaciju je kao MVP vodio do zlata na Europskom prvenstvu, a s Miamijem je igrao u finalu NBA lige.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednja momčad za koju je igrao bili su Milwaukee Bucksi, a ove sezone je još uvijek bez kluba. Bio je blizu povratka u Miami, ali do njega nije došlo pa će prema svemu sudeći veliki Slovenac završiti svoju igračku karijeru.

Prema pisanju slovenskih medija Dragić će u četvrtak održati konferenciju za novinare na kojoj će najaviti svoj odlazak i oproštajnu utakmicu koja bi se trebala odigrati u kolovozu iduće godine. Na njoj bi trebale sudjelovati velike zvijezde, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe.

Dragić je u karijeri odigrao preko 1000 NBA utakmica, za sedam različitih ekipa, s prosjekom od 14 poena, pet asistencija i tri skoka po utakmici.

FOTO: HINA/STA/Jure Makovec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!