Košarka

Roko Badžim nakon tri mjeseca napustio Obradoiro

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.12.2023.
Roko Badžim nakon tri mjeseca napustio Obradoiro
Foto: Mario Strmotić/HINA

Roko Badžim nije više igrač Obradoira i u potrazi je za novim angažmanom. Klub iz Galicije zahvalio se Badžimu na pomoći...

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Badžim (26) napustio je španjolskog prvoligaša Monbus Obradoiro nakon tri mjeseca provedena ondje, izvijestio je u nedjelju klub sa sjevera Španjolske.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hrvatski krilni igrač sletio je u Santiago de Compostelu 6. listopada kako bi zamijenio izostanak ozlijeđenog Rigoberta Mendoze, a u vrijeme dok je bio u redovima našeg kluba bio je mnogo više od privremenog pojačanja. Postao je član obitelji 'obradoirista'", priopćio je klub.

Badžim je u Monbus Obradoiro, koji se trenutačno nalazi na 13. mjestu među 18 momčadi španjolskog prvenstva, došao iz turskog Konyaspora.

U dresu Monbusa Obradoira odigrao je jedanaest utakmica u kojima je prosječno igrao 18 minuta i zabijao 6,6 koševa. Imao je 33,3 postotni uspjeh prilikom šuta za tri poena, 39,3 posto u šutevima za dva poena i 69 posto u slobodnim bacanjima. Također je imao prosjek od jednog skoka i 1,9 asistencija po utakmici.

Tijekom njegovih nastupa momčad je zabilježila četiri pobjede.

"Monbus Obradoiro izražava zahvalnost Roku Badžimu što je bio spreman doći u momčad koja je već bila počela s natjecanjima, a također smo mu zahvalni na trudu, predanom radu i angažmanu kako bi se ostvarili ciljevi kluba", poručio je njegov dosadašnji poslodavac iz Galicije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac31.12.2023. u 16:26
    E sad da Cibona ima love....idealno pojačanje...
    53njac