Tenis

Srbija predvođena Đokovićem do pobjede na startu United Cupa

Petar Jenjić • nedjelja, 31.12.2023.
Srbija predvođena Đokovićem do pobjede na startu United Cupa
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije stigla je do prve pobjede na United Cupu. Odluka protiv Kine pala je u dvoboju mješovitih parova...

Prvi nastup na United Cupu imala je i Srbija koja je snage odmjerila protiv Kine. Spomenuti protivnik u prvoj je rundi svladao Češku, a danas je ipak morao potpisati kapitulaciju.

Igraj na United Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svoj prvi nastup u novoj sezoni imao je Novak Đoković koji je slavio protiv Zhizhena Zhanga, trenutno 58. tenisača svijeta. Prvi svjetski reket slavio je sa 6:3, 6:2 bez većih poteškoća u njihovom prvom međusobnom dvoboju. Meč je trajao sat i 14 minuta.

Ukupno stanje poravnala je 15. tenisačica svijeta Qinwen Zheng koja je slavila protiv 199. na WTA ljestvici Olge Danilović. Kineskinja je slavila sa 6:4, 6:2 nakon jednog sata i 38 minuta igre, a ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

U dvoboju parova igrali su Zhizhen Zhang i Qinwen Zheng protiv Novaka Đokovića i Olge Danilović, a do pobjede je stigao srpski par koji je slavio u tri seta. Nakon jednog sata i 28 minuta igre pobijedio je sa 6.4, 1:6, 10:6.

United Cup, 2. kolo:
Srbija - Kina 2:1

Novak Đoković - Zhizhen Zhang 6.3, 6:2
Qinwen Zheng - Olga Danilović 6:4, 6:2
Danilović/Đoković - Zheng/Zhang 6:4, 1:6, 10:6

FOTO: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!