Zimski sportovi

Veliki dan za Slovenca: Lanišek slavio u Garmischu, Wellinger i Kobayashi nastavljaju utrku

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.01.2024.
Veliki dan za Slovenca: Lanišek slavio u Garmischu, Wellinger i Kobayashi nastavljaju utrku
Foto: EPA

Anže Lanišek pobjednik je druge stanice Novogodišnje turneje. Lanišek je odnio pobjedu u Garmisch-Partenkirchenu dok su ga pratili glavni kandidati za ukupnu pobjedu na Novogodišnjoj turneji, Ryoyu Kobayashi i Andreas Wellinger...

Ryoyu Kobayashi i Andreas Wellinger nastavljaju utrku za ukupnu pobjedu na Novogodišnjoj turneji. Stefan Kraft u Garmisch-Partenkirchenu nije bio na njihovoj razini i dosta se udaljio od borbe za prvo mjesto iako je i dalje prvi pratitelj vodećem dvojcu.

No priča dana je Slovenac Anže Lanišek koji je imao dva jako dobra skoka i to mu je donijelo pobjedu na drugoj postaji. Lanišek je nakon prve serije bio treći iza vodećeg Kobayashija i Jana Hoerla, ali u drugoj seriji skokom od 137 metara završio je na vrhu.

Bilo je i duljih skokova danas u Garmisch-Partenkirchenu, međutim Lanišek je bio najkonstantniji te je s dva tehnički kvalitetna i dugačka skoka na kraju zaslužio pobjedu.

Kobayashi je završio ispred Wellingera, doduše samo s 1.2 boda prednosti, ali dovoljno da smanji zaostatak na Turneji na manje od dva boda. Trećeplasirani Kraft zaostaje samo za Kobayashijem 23.4 boda i jako se udaljio od borbe za vrh.

Osim što je Lanišek odnio pobjedu, još tri Slovenca plasirala su se među 15 najboljih. U poretku Turneje, Lanišek je skočio na šesto mjesto, ali daleko od vodećeg dvojca.

Lanišeku je ovo šesta pobjeda u karijeri i prva na Novogodišnjoj turneji. Prošle godine bio je drugi u Garmisch-Partenkirchenu i Bischofshofenu te treći u Innsbrucku da bi u ukupnom poretku Turneje završio na trećem mjestu.

Garmisch-Partenkirchen:
1. Anže Lanišek (Slovenija) 295.8
2. Ryoyu Kobayashi (Japan) 292.6
3. Andreas Wellinger (Njemačka) 291.4
4. Manuel Fettner (Austrija) 288.7
5. Jan Hoerl (Austrija) 281.4
6. Stefan Kraft (Austrija) 276.6
7. Marius Lindvik (Norveška) 275.5
8. Michael Hayboeck (Austrija) 273.6
9. Peter Prevc (Slovenija) 272.6
10. Pius Paschke (Njemačka) 272.0
...

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!