Rukomet

[VIDEO] Perkovac: 'Ako igramo dobar rukomet, uvjeren sam da se malo ekipa u Europi može nositi s nama'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.01.2024.
[VIDEO] Perkovac: 'Ako igramo dobar rukomet, uvjeren sam da se malo ekipa u Europi može nositi s nama'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija krenula je u završnu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Izbornik Goran Perkovac pun je samopouzdanja...

Svi su na okupu i Hrvatska u punom sastavu ulazi u završnu fazu priprema. Izbornik Goran Perkovac zadovoljan je što se napokon može raditi sa svim igračima i punom snagom s fokusom na protivnike.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Konačno se možemo pripremati za naše prve protivnike, prije svega za Španjolsku. Udarit ćemo završni glanc, odraditi sve do detalja i probati odigrati stvarno vrhunsku utakmicu već na startu Eura. Protiv Crne Gore i Slovenije na Croatia kupu trebalo bi to dosta dobro funkcionirati, ali imamo još prilike za popravke."

I obrana i napad trebaju završno uigravanje.

"Moramo usavršiti obrane 5-1, 6-0 i 3-2-1, imamo igrače koji to mogu. Drago mi je da imamo stvarno veliki izbor igrača na pojedinim pozicijama koji mogu odraditi to što od njih tražim. Radujem se i tome da nismo prisiljeni mijenjati igrače u obrani, ako i mijenjamo onda je to jednog što je odlično. Morat ćemo dosta toga odraditi u napadu. Španjolci igraju tu njihovu neugodnu 5-1, 4-2 obranu, moramo biti u stanju to razbiti, mislim da to možemo."

Osim Španjolske u skupini su još i Austrija i Rumunjska.

"Obje ekipe su dobre, da nisu ne bi bile na Europskom prvenstvu. Međutim moj fokus neće biti na protivnicima nego na nama, mi moramo stvarno odraditi sve tako da mi igramo dobar rukomet. Ako igramo dobar rukomet, uvjeren sam da se malo ekipa u Europi može nositi s nama."

Austrijanci i Rumunji ipak nisu na hrvatskoj razini, ističe Perkovac.

"Uigrani su, nekoliko godina igraju zajedno i imaju vrhunske igrače u vrhunskim ekipama, to nije ništa novo. Ne bih htio biti arogantan, ali uvjeren sam da to nisu ekipe naše razine i da to moramo dobiti. Neće biti lako, nikoga u Europi danas ne možeš dobiti lakoćom, ali mi smo ekipa drugog kalibra i moramo to dokazati u dvije utakmice protiv Austrije i Rumunjske. Ako dobijemo i Španjolsku pa prenesemo bodove u drugu grupu, to bi bio jako lijep vjetar u leđa i tko zna gdje bi nam onda bio kraj."

Što se tiče zdravstvenog stanja, ozljeda nema.

"Trenutno nije dobro zdravstveno stanje jer imamo 2-3 bolesna igrača. Tin Lučin i Dominik Kuzmanović su bolesni i trebat će im nekoliko dana za oporavak. No bolje sada nego pred Prvenstvo. Ozljeda zasad nema što je dobro, situacija u ekipi je dobra, ponosan sam na ove igrače, imaju karakter."

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!