Tenis

Srbija i Čile u mješovitim parovima do pobjeda na United Cupu

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Srbija i Čile u mješovitim parovima do pobjeda na United Cupu
Foto: EPA

Odigrana su još dva meča na United Cupu. Reprezentacije Čilea i Srbije slavile su protiv Grčke odnosno Češke, a oba su odlučena u mješovitim parovima...

Reprezentacija Čilea stigla je do svoje prve pobjede, a bila je bolja od Grčke s 2:1. Grcima je ovo bio prvi, a Čileancima drugi nastup na ovogodišnjem United Cupu.

Igraj na United Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je krenulo dobro za Grke koji su poveli preko Marije Sakkari koja je glatko svladala Danielu Seguel protiv koje je izgubila samo jedan gem za jedan sat i deset minuta provedenih na terenu.

Puno napetije bilo je u drugom meču gdje je Nicolas Jarry igrao protiv Stefanosa Sakellaridisa. Čileanac je slavio u tri seta nakon dva sata i 25 minuta igre. Bio im je ovo prvi međusobni dvoboj, a 19. tenisač svijeta slavio je sa 6:3, 3:6, 7:5.

U meču miješanih parova Daniela Seguel igrala je s Tomasom Barriosom Verom, a Maria Sakkari sa Stefanosom Tsitsipasom. Čileanski duo slavio je preokretom nakon jednog sata i 43 minute igre, a završilo je 6:7, 6:3, 10:6.

Nakon pobjede protiv Kine, Srbija je slavila i protiv Češke s 2:1. Ponovno je ključan bio meč mješovitih parova.

Prvi bod Srbiji donio je Novak Đoković koji je slavio protiv Jirija Lehečke u tri seta. Bilo je 6:1, 6:7, 6:1, nakon dva sata i 18 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni meč.

Rezultat je poravnala Marketa Vondroušova koja se namučila protiv Olge Danilović, ali je ipak slavila u tri seta. Bilo je 6:1, 3:6, 6:3 nakon dva sata i tri minute igre. U drugom međusobnom dvoboju stigla je do druge pobjede.

U meču mješovitih parova novi bod Srbiji donijeli su Olga Danilović i Hamad Međedović koji su igrali protiv Miriam Kolodziejove i Petra Nouze. Slavili su sa 4:6, 7:6, 10:8 nakon jednog sata i 47 minuta igre.

United Cup, skupina B:
Čile - Grčka 2:1

Maria Sakkari - Daniela Seguel 6:0, 6:1
Nicolas Jarry - Stefanos Sakellaridis 6:3, 3:6, 7:5
Seguel/Barrios Vera - Sakkari/Tsitsipas 6:7 (5), 6:3, 10:6

United Cup, skupina E:
Srbija - Češka 2:1

Novak Đoković - Jiri Lehečka 6:1, 6:7 (3), 6:1
Marketa Vondroušova - Olga Danilović 6:1, 3:6, 6:1
Danilović/Međedović - Kolodziejova/Nouza 4:6, 7:6 (2), 10:8

FOTO: EPA/Mohammed Badra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!