Nogomet

Dinamo kreće u borbu za tri trofeja, Jakirović potvrdio pojačanje i najavio nova

gnkdinamo.hr, Mario Borko • utorak, 02.01.2024.
Dinamo kreće u borbu za tri trofeja, Jakirović potvrdio pojačanje i najavio nova
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo kreće s priprema za proljetni dio prvenstva, a trener Sergej Jakirović na konferenciji za mediji dosta je otvoreno govorio o kadrovskim pitanjima. Drmić, Marin i Menalo su otpisani, novi Japanac dolazi, a o dolasku Josipa Brekala i Arbera Hoxhe odlučuju njihovi matični klubovi...

Prvak Hrvatske je krenuo s pripremama za nastavak sezone. Dinamo je još uvijek u igri za sva tri trofeja, a iz kluba vjeruju da je turbulentna jesen u klupskim prostorijama i na terenu iza njih te da će nastaviti dominaciju u domaćem prvenstvu. Sergej Jakirović objavio je popis igrača na koje računa, otvoreno pričao o otpisanima i onima čiji dolazak očekuje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo će se do 8. siječnja pripremati u Maksimiru, a zatim odlazi u Rovinj gdje će do 17. siječnja odigrati četiri pripremne utakmice. Na popisu za pripreme nalazi se 36 imena, 25 seniora i 11 juniora koji će pokušati zaoštriti konkurenciju.

Vratari:Ivan Nevistić, Danijel Zagorac i Faris Krkalić, braniči: Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Dino Perić, Kevin Theophile, Maxime Bernauer i Mauro Perković, vezni:Josip Mišić, Petar Sučić, kapetan Arijan Ademi, Marko Bulat, Robert Ljubičić, Martin Baturina i Tibor Halilović, krilni napadači:Dario Špikić, Takuro Kaneko, Gabriel Rukavina i Gabriel Vidović i napadači:Bruno Petković, Sandro Kulenović, Fran Brodić i Mahir Emreli.

Od juniora tu su između ostalih Toni Majić koji je debitirao još kod Ante Čačića, mladi napadač Zlatan Koščević i Marko Brkljača koji se još uvijek traži od dolaska iz Hajduka. Među imenima čiji je izostanak najviše odjeknuo su Josip Drmić, Antonio Marin i Luka Menalo.

"Ima igrača za koje smo procijenili da bi bilo dobro da idu dalje, recimo Josip Drmić i Antonio Marin ušli su u zadnjih šest mjeseci ugovora i smatram da neće biti toliko prostora jer tražimo još jednog krilnog igrača. Za Luku Menala tražimo da sve tri strane budu zadovoljne. Što se tiče Denija Jurića, smatram da je bolje da ide na posudbu jer se tek oporavio nakon ozljede. Vraća se, ali treba mu kontinuitet. S Joaquinom Sosom i Bogdanom Mihajličenkom raskidamo posudbe."

Pisalo se prethodnih dana o dolasku novog Japanca u Maksimir. Jakirović je to danas potvrdio, ali i najavio mogućnost dolaska desnog beka.

"Ristovski neko vrijeme neće biti s nama zbog smrtnog slučaja u obitelji. Moharrami je s iranskom reprezentacijom na Azijskom kupu i izbivat će cijeli mjesec. Tražimo neka rješenja u smislu dovođenja desnog beka. Kaneko i njegov sunarodnjak, naš novi igrač, japanski branič Takuya Ogiwara, došli su u utorak ujutro. Ogiwara će u srijedu na liječnički pregled kako bismo finiširali taj transfer."

Japanac je za svoj bivši klub nastupao na Klupskom svjetskom prvenstvu, a trener Modrih vjeruje da su njegove igre bile na razini koju Zagrepčani iziskuju.

"Teško ga je usporediti s nekim u Dinamu kad nismo imali klasičnog lijevog beka. A, on je baš taj, klasični lijevi bek, dosta okomit, direktan, raznovrstan, dobar u igri jedan na jedan, može probiti stranu, centrirati, stabilan je u obrani... Meni se svidjelo to što sam vidio, pogotovo na toj razini na klupskom Svjetskom prvenstvu gdje je igrao za svoj klub, Urawa Red Diamonds. Pogotovo je dobro kad vidiš da bježi igračima Manchester Cityja, moraš reagirati s obzirom na ponuđeno i što možemo dovesti. Adaptacija će mu biti lakša jer stigao je sa svojim sunarodnjakom Kanekom iz Japana. Inače, kad se dovode Japanci, obično je to u paru, tada im je puno lakša, brža i bolja prilagodba."

Fran Brodić nakon gotovo deset godina s Dinamom opet kreće na pripreme, a dok je Moreno Živković blizu povratka, Nikola Čavlina bi trebao ostati u Lokomotivi.

"Vjerujem da će i on biti s nama. Želimo s Lokomotivom sve dogovoriti kako treba. Moramo razumjeti i Lokomotivu. Ali, očekujem da će i Živković biti s nama. Brodić treba potvrditi da može igrati u Dinamu, a ja sam pritom čvrsto uvjeren da može. Od Čavline nismo odustali. Kad donosimo odluke, one moraju biti dobre i za dečke i za nas i za klubove u kojima se sad nalaze. Smatram da bi bilo dobro da do kraja sezone ostane u Lokomotivi. Vjerujem da je on naša budućnost."

Dolazak Josipa Brekala je transfer kojeg svi navijači Dinama željno iščekuju. Eventualni dolazak povremenog hrvatskog reprezentativca bio bi veliki posao koji bi ne samo povećao šanse u borbi za naslov nego i pokazao da uprava i dalje može dovesti igrača s imenom.

"Ima pomaka, pričamo, razgovaramo, pregovaramo.Aktualna je i mogućnost povratka Josipa Brekala. I mi i Brekalo imamo želju da dođe. Kao što i Hoxha želi doći. Ali, pitaju se i njihovi klubovi Fiorentina i Slaven Belupo. Ako mene pitate, želio bih obojicu. Znate i sami da trener uvijek želi dva igrača kako bi rekao naš nezaboravni Otto Barić", zaključio je Jakirović koji je zadovoljan jer klub maksimalno stoji iza njega, ali vjerojatno i svjestan da više nema pravo na krive korake.

Izjave: GNK Dinamo

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!