Košarka

Dobar nastup Šakića u neočekivano visokoj pobjedi u Solunu

Branimir Korać • utorak, 02.01.2024.
Dobar nastup Šakića u neočekivano visokoj pobjedi u Solunu
Foto: fiba.basketball

Tofaš i Ludwigsburg stigli su do pobjeda u prvim susretima kvalifikacija za stupanj pobjednika u Fibinoj Ligi prvaka. Za prolazak su potrebne dvije pobjede u seriji...

Nakon završetka prve faze natjecanja u Fibinoj Ligi prvaka, prvoplasirane momčadi u skupinama izborile su prolaz u takozvani stupanj pobjednika, a njima će se pridružiti pobjednici kvalifikacija. U njima sudjeluju drugoplasirane i trećeplasirane momčadi, a igraju u seriji na dvije pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PAOK se doveo u tešku situaciju nakon što je u Solunu upisao vrlo visok poraz od Tofaša s 95:63. Turci su poveli u seriji i imaju priliku na svom parketu dovršiti posao i izboriti prolaz.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, Grci su se tu potpuno raspali, bilo je puno nervoze, zaradili su tri tehničke, isključen je i trener Fotis Takianos i priči je bio kraj. U drugom dijelu gosti su samo održavali razliku.

Do pobjede su ih predvodili Marcus Denmon s 21 poenom (5/7 trica) i pet skokova i Cassius Winston sa 17 poena, osam asistencija i pet skokova. Dobru rolu odradio je i Željko Šakić koji je za 28 minuta ubacio 11 poena (2/2 za dva, 1/5 za tri, 4/4 slobodna) uz sedam skokova.

Kod PAOK-a Andrew Harrison ubacio je 16 poena, a Laurinas Beliauskas dodao je 13 poena.

I drugi susret bio je lišen neizvjesnosti, a u njemu je Ludwigsburg ugostio Darušafaku i upisao pobjedu 82:63. Darušafaka je u ovaj susret ušla kao autsajder i potvrdilo se zašto je tako, Ludwigsburg je igrao vrlo dobro te na kraju odličnim početkom drugog dijela riješio pitanje pobjednika.

U domaćem sastavu Jayvon Graves upisao je 21 poen uz šest asistencija, a Elijah Childs dodao je 13 poena uz deset skokova. Kod poraženih Brendan Adams ubacio je 13 poena, a Josh Carlton 11 uz 13 skokova.

Liga prvaka, kvalifikacije za stupanj pobjednika:
PAOK - Tofaš 63:95 (0-1)
Ludwigsburg - Darušafaka 82:63 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!