Tenis

Prekinut veliki Đokovićev niz pobjeda u Australiji, domaćini izbacili Srbiju

Mario Borko • srijeda, 03.01.2024.
Prekinut veliki Đokovićev niz pobjeda u Australiji, domaćini izbacili Srbiju
Foto: EPA

Teniska reprezentacija Srbije ispala je u četvrtfinalu United Cupa od domaćina Australije. Najprije je Alex de Minaur iznenađujuće pobijedio Novaka Đokovića, a zatim je Ajla Tomljanović za samo sat vremena igre s terena ispratila Nataliju Stevanović i odvela Australiju u polufinale...

U četvrtfinalu drugog po redu United Cupa, Australija je s 3:0 pobijedila Srbiju i tako ušla u polufinale. Najveće iznenađenje, do sada, na turniru priredio je Alex De Minaur koji je u dva seta sa 6:4, 6:4 bio bolji od prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Igraj na mečeve United Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom meču Ajla Tomljanović razbila je Nataliju Stevanović s dva puta po 6:1 i tako svoju reprezentaciju odvela u borbu za finale gdje čekaju boljeg iz ogleda Grčke i Njemačke.

12. tenisač svijeta odigrao je jedan od najboljih mečeva karijere i bez izgubljenog servisa i dopuštene break prilike sa 6:4, 6:4 slavio protiv prvog tenisača svijeta. Đoković je u prvom setu kod rezultata 3:3 spasio dvije break lopte i osvojio gem, ali već u idućem servis je popustio, a Australac je potom mirno odservirao za osvajanje seta.

Đoković se žalio na ozljedu ručnog zgloba, ali je nastavio igrati. U drugom setu opet kod rezultata 3:3 De Minaur dolazi do prve break lopte koju odmah koristi. Iako je srpski tenisač spasio tri meč lopte, Australac je iskoristio četvrtu i osvojio set i meč, rezultatom 6:4, 6:4.

Đokoviću je ovo prvi poraz nakon nevjerojatnog niza od 43 pobjede za redom na australskom tlu. De Minauru je ovo 15. top deset pobjeda u karijeri, a prva nad Đokovićem i prvim tenisačem svijeta.

Na krilima velike pobjede svog reprezentativnog kolege, Ajla Tomljanović odigrala je savršen meč i rezultatom 6:1, 6:1 s terena pomela Nataliju Stevanović. Rođena Zagrepčanka koja je gotov cijelu prošlu sezonu propustila zbog ozljede upisala je svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem United Cupu i tako svojoj reprezentaciju uvela u polufinale.

U rezultatski nebitnom meču mješovitih parova, australska kombinacija Storm Hunter i Matthew Ebden bila je s dva puta po 6:3 bolji od srpskog para Dejane Radovanović i Nikole Čačića. Tom su pobjedom postavili konačni rezultat 3:0.

Australci tako nastavljaju lov na naslov. U polufinalu ih očekuje bolji iz ogleda Grčke i Njemačke. U drugo polufinalne kvalificirala se Poljska koja tamo čeka pobjednika susreta Norveške i Francuske.

United Cup:
Australija - Srbija 3:0

FOTO: EPA, Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!