Nogomet

Karoglan: 'Prostora za napredak vidim u svim fazama igre'

Mario Borko • srijeda, 03.01.2024.
Karoglan: 'Prostora za napredak vidim u svim fazama igre'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk kreće s pripremama, a trener Mislav Karoglan zadovoljan je igrom od njegovog dolaska, akvizicijom Laszla Kleinheislera i povratkom Nikole Kalinića, ali svjestan da još uvijek postoji prostora za napredak, kako u igri tako i igračkom kadru...

Igrači Hajduka su krenuli s pripremama, a uoči prvog treninga igračima su se obratili predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Hajduk je jesen završio na prvom mjestu, a tu se nada i ostati i na kraju prvenstva te po prvi puta od 2005. godine doći do toliko željene titule.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Mislav Karoglan na pripreme je krenuo s 30 igrača, a nije odbacio mogućnost novih pojačanja.

"Zasad smo doveli Laszla i vratili Prpića s posudbe te sam s tim prezadovoljan. Što se tiče lijevog beka, češljamo tržište. Ta je pozicija deficitarna svugdje, to svi traže. Ja ne bih želio da to bude nekakva popuna u tom slučaju bi radije pokrio s ovim što imamo."

U Hajduk se vratio Nikola Kalinić, a prema pisanju medija ključan za njegov povratak bio je upravo Karoglan.

"Nikola Kalinić je već ranije iskomuniciran. On iza sebe ima četiri tjedna rada s Veršićem i u ovom trenutku je u dobrom stanju. Malo ćemo ga adaptirati da ne krene prežestoko, ali vjerujem da će u drugom ili trećem tjednu ići punom snagom. Doveli smo ga, dok se ne spremi kao džokera s klupe. Hoće li startati ovisi o njemu, ali i o meni."

Bijeli će se na pripreme zaputiti u Umag gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice. Protivnici će biti redom prvoligaši, slovenski Aluminij i Koper, mađarski MOL Fehervar te poljski Slask Wroclaw. Hajdukove pripreme moraju biti besprijekorne jer ih na otvaranju proljetnog dijela prvenstva čekaju dva derbija protiv Rijeke i Osijeka koja bi uvelike mogla odrediti put prema naslovu.

"Kažu da treninzi pripadaju treneru, a utakmice igračima. Pripreme su mi izuzetno bitne, idemo odmah s nogometnim dijelom, bazični dio smo odradili u individualnom programu. Prije svega želim momcima zdravlje jer je to ono prvo. Čekaju nas dvije jake utakmice na startu prvenstva i moramo odmah biti spremni, ipak prvenstvo je maraton i te dvije utakmice neće ništa definirati."

Najproblematičnija pozicija u kadru svakako je ona na lijevom beku, nakon ozljede Darija Melnjaka tamo se isprofilirao Ismael Diallo. On će međutim zbog dobrih igara sa svojom reprezentacijom na Afrički kup nacija, a Hajduk je ostao u problemima. Pričalo se o povratku Davida Čoline iz Augsburga, ali trener ga kao moguće rješenje nije spomenuo.

"Hrgović apsolutno može pokriti tu poziciju, Prpiće ne. U nekoj opciji tu poziciju može pokriti i Mikanović."

Hajduk je u Karoglanovom mandatu neporažen, ali protiv Dinama je ostao bez udarca u okvir vrata pa prostora za napredak u igri zasigurno ima.

"Prostora za napredak vidim u svim fazama igre, koliko god obrana bila glorificirana, moramo bolje stiskati neke stvari, faza napada svako može biti bolja i nisam zadovoljan tranzicijom, ona nam nije dobra", zaključio je Karoglan.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!