Košarka

Bogdanović odigrao utakmicu sezone, Pistonsi poraženi unatoč njegovih osam trica

Branimir Korać • četvrtak, 04.01.2024.
Bogdanović odigrao utakmicu sezone, Pistonsi poraženi unatoč njegovih osam trica
Foto: EPA

Detroit Pistonsi upisali su već 31. poraz ove sezone, a on je stigao u gostima kod Utah Jazza unatoč sjajnom nastupu Bojana Bogdanovića. Ivica Zubac slavio je s Clippersima u Phoenixu...

Bojan Bogdanović vratio se u Salt Lake City gdje je proveo najbolje dane svoje NBA karijere. U dvorani i na terenu koji su mu jako dobro poznati odigrao je svoju najbolju utakmicu ove sezone, ali Pistonsi se ipak nisu izvukli od poraza.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to dvoboj u kojem se igralo brzo, na velik broj posjeda, a u 48 minuta pobjednik nije odlučen. Odluka je pala tek u dodatnih pet minuta gdje je domaćin bio bolji sa 16:10.

Upravo Bogdanović ubacio je važnu tricu 15 sekundi prije kraja kada je Detroit izjednačio na 135:135, odgovorio je na drugoj strani Markkanen tricom pet sekundi prije kraja da bi još jedan bivši igrač Jazza, Alec Burks sa sirenom donio Jazzu produžetak.

Bogdanović je za 43 minute ubacio 36 poena (5/11 za dva, 8/15 za tri, 2/2 slobodna), uhvatio sedam skokova i podijelio pet asistencija. Cade Cunningham dodao je 31 poen i 12 asistencija, Burks 27 poena (5/9 trica), a Jalen Duren 17 poena i deset skokova.

Kod pobjednika Luka Šamanić ponovno nije dobio minute, Jordan Clarkson ubacio je 36 poena uz šest skokova, Markkanen 31 poen uz sedam skokova, a Collin Sexton 25 poena uz pet asistencija.

Clippersi su imali odlično otvaranje utakmice u Phoenixu i tu su stekli ključnu prednost nakon koje su do kraja susreta bili u vodstvu.

Niti u jednom trenutku Sunsi nisu uspjeli izbrisati minus, Clippersi su od prve do posljednje minute vodili, a već u prvom poluvremenu imali su i visokih 21 poen prednosti.

U posljednjoj dionici Phoenix je uspio smanjiti na sedam poena zaostatka, ali bliže od toga nije došao.

Clipperse su predvodili Paul George s 33 poena(5/10 trica) i sedam skokova, Kawhi Leonard s 30 poena i osam skokova te James Harden s 22 poena i 11 asistencija. Ivica Zubac za 27 minuta ubacio je šest poena (2/4 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka te po dvije asistencije i blokade.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 35 poena (5/8 trica) uz šest asistencija, a Bradley Beal dodao je 21 poen i šest skokova.

NBA:
Utah Jazz - Detroit Pistons 154:148 produžetak
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 122:131

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!