Rukomet

Oslabljena Hrvatska u drugom poluvremenu slomila otpor Crne Gore

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.01.2024.
Oslabljena Hrvatska u drugom poluvremenu slomila otpor Crne Gore
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na Croatia kupu. Protivnik je bila Crna Gora, a Hrvatska je slavila s 29:25...

Već tradicionalni siječanjski Croatia kup ove godine je u nešto jačem izdanju nego inače, Hrvatska isprobava formu prije Europskog prvenstva kroz susrete protiv Crne Gore i Slovenije.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi protivnik bila je Crna Gora, Hrvatska je na kraju slavila s 29:25 u susretu u kojem nije bilo velikih rezultatskih odvajanja, a Hrvatska je tek u završnici susreta uspjela stvoriti razliku i odvojiti se.

Goran Perkovac nije mogao izvući maksimum iz ove provjere s obzirom da mu je nedostajalo pet reprezentativaca i to igrača za koje se očekuje da neće imati baš malu minutažu (Martinović, Mandić, Karačić, Kuzmanović, Lučin).

Crna Gora se pokazala kao tvrd prah, Simić je bio dobar na golu, Miloš Vujović efikasan, obrana očekivano tvrda, međutim Hrvatska je ipak na kraju stigla do pobjede.

U drugom dijelu Filip Ivić pomogao je obranama, Mario Šoštarić golovima i u posljednjih deset minuta Hrvatska se uspjela odvojiti i otići do pobjede 29:25.

Naravno da još uvijek ima posla za tesanje forme i podizanje kvalitete igre, bilo je i dobrih stvari, ali ništa što se nije očekivalo.

U hrvatskim redovima šest pogodaka postigao je Šoštarić, dok je pet dodao Zvonimir Srna.

Hrvatski vratari zajedno su skupili 11 obrana dok je na drugoj strani Simić sam imao 15 obrana. Miloš Vujović postigao je osam golova.

Croatia kup:
Hrvatska - Crna Gora 29:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!