Košarka

Orlando Magic umirovit će broj Shaquillea O'Neala

Petar Jenjić • petak, 05.01.2024.
Orlando Magic umirovit će broj Shaquillea O'Neala
Foto: EPA

Dres s brojem 32 Orlando Magica bit će umirovljen 13. veljače. Nosio ga je legendarni centar Shaquille O'Neal koji je prve četiri sezone karijere proveo u spomenutoj momčadi...

Orlando Magic umirovit će dres s brojem 32 koji je za vrijeme svog boravka u momčadi nosio Shaquille O'Neal. Ceremonija će se održati 13. veljače kada Orlando igra protiv Oklahoma City Thundera.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Orlando je izabrao legendarnog centra kao prvi pick drafta 1992. godine, a u dresu momčadi s Floride igrao je prve četiri sezone karijere nakon čega je preselio u redove Los Angeles Lakersa.

"Kada vas netko pita koji je prvi igrač koji je stavio Orlando Magic na NBA mapu, odgovor je jednostavan. Doveo je franšizu do novih visina, kako na terenu, tako i svojim naslijeđem koje se osjeća u organizaciji", rekao je CEO Magica Alex Martinsa.

O'Nealov broj bit će prvi koji će Orlando umiroviti. Lakersi su njegov dres s brojem 34 umirovili u travnju 2013. godine, a Miami Heat s brojem 32 u prosincu 2016. godine. Umirovljeni centar tri je titule uzeo s Lakersima i jednu s Heatom.

Kroz karijeru je još igrao za: Phoenix Sunse, Cleveland Cavalierse i Boston Celticse, prije umirovljenja 2011. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!