Nogomet

Olmo o povratku nakon ozljede: 'Cilj mi je biti na Europskom prvenstvu'

Filip Mihoković • petak, 05.01.2024.
Olmo o povratku nakon ozljede: 'Cilj mi je biti na Europskom prvenstvu'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Dani Olmo trenutno se oporavlja od još jedne ozljede. Ove sezone odigrao je samo sedam utakmica, a 25-godišnji Španjolac nada se sudjelovanju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Španjolska će na Europskom prvenstvu prvu utakmicu grupne faze igrati protiv Hrvatske u kojoj je Dani Olmo proveo svoju mladost igrajući za zagrebački Dinamo. Španjolski reprezentativac nada se da će zaigrati protiv nekadašnjih suigrača, a o favoritu za osvajanje prvenstva nema dvojbi:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jasno je da mi je cilj biti na Europskom prvenstvu, to bi bio šlag na torti ove sezone, ali do tada je ostalo još puno vremena. Popis igrača će biti objavljen u ožujku a tada se nadam biti u vrhunskoj formi."

"Ima dobrih reprezentacija, poput Francuske, domaćina Njemačke, aktualnog prvaka Italije, pa Engleske... Ali mi trebamo gledati sebe. Mi smo uvijek favoriti za sve."

Španjolska reprezentacija nedavno je promijenila izbornika, a Olmo smatra da će pod izbornikom Luisom De la Fuenteom pružati još bolje partije:

"Kod (prijašnjeg izbornika) Luisa Enriquea igrao sam više na strani ili 'lažnu devetku', a u finalu Lige nacija kod novog izbornika polušpicu. De la Fuente me dobro poznaje i zna gdje najviše doprinosim. Osobno, najbolje se osjećam u sredini, ali nemam problema s igranjem na krilu. No, moram se na najbolji način vratiti u momčad RB Leipziga. Oporavio sam se od ozljeda koje su se bile zaredale, a sada se osjećam snažnije jer bolje poznajem svoje tijelo. Sada sam još spremniji."

Napadački veznjak Leipziga u sedam utakmica ove sezone postigao je šest pogodaka i pridodao jednu asistenciju, a nada se da će nakon oporavka biti potpuno spreman za dvomeč s Real Madridom u Ligi prvaka:

"Real Madrid je teško pobijediti, ali se može."

Olmo je za kraj istaknuo koliko ga je boravak u Hrvatskoj oblikovao kao osobu, naveo na razmišljanja i promijenio perspektivu pa ne čudi da se igrač svako ljeto vraća u voljeni Zagreb gdje je i proveo većinu svojih formativnih godina razvoja:

"Premda ondje (u Hrvatskoj) ne vole pričati o ratu, meni je to što se tamo događalo godinama prije poslužilo da razmišljam o svemu. Bio sam znatiželjan te sam htio saznati što se sve događalo, a kako sam došao ondje sa 16 godina imao sam vremena naučiti i vidjeti sva poznata mjesta iz tog sukoba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!