Rukomet

Njemice u drugom poluvremenu preuzele kontrolu i svladale Lokomotivu

Petar Jenjić • subota, 06.01.2024.
Njemice u drugom poluvremenu preuzele kontrolu i svladale Lokomotivu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

U susretu prvog kola skupine Europske lige, rukometašice Lokomotive upisale su domaći poraz. Na gostovanju je bio njemački Thuringer koji je slavio s 28:21...

Grupnu fazu Europske lige započele su rukometašice Lokomotive koje su bile domaćin njemačkog Thuringera, trenutno drugoplasirane ekipe tamošnjeg prvenstva.

Igraj na Europsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gošće su slavile rezultatom 28:21, zahvaljujući prvenstveno odlično odrađenom drugom poluvremenu u kojem su i stvorile spomenutu razliku.

Lokomotiva je bolje krenula u susret i povela s 3:0 i 4:1, ali gošće su se uspjele vratiti i poravnati na 5:5. Uslijedio je ponovno bolji period igre hrvatske ekipe koja se nikako nije nalazila u zaostatku.

Zagrebačka momčad vodila je s 12:9 i imala šansu otići na veću prednost, ali Thuringer se uspio vratiti u egal i minutu prije kraja prvog dijela prvi put povesti (13:12). Poluvrijeme je završeno neriješenim rezultatom 13:13.

Početkom nastavka bilo je 15:15, nakon čega je njemačka ekipa postigla pet golova zaredom, a Lokomotiva se do kraja nije uspjela spustiti ispod četiri pogotka minusa.

U pobjedničkim redovima najbolje su s po sedam golova bile Kathrin Pichlmeier i Johanna Reichert, dok je Dinah Eckerle obranila deset lopti.

Pet golova u redovima Lokomotive zabila je Kristina Dramac, a po četiri su dodale Ana Malec i Kristina Prkačin.

Europska liga, 1. kolo:
Lokomotiva - Thuringer 21:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!