Nogomet

Ivankovićev Oman minimalno slavio, Obala Bjelokosti izdominirala Sierra Leone

Filip Mihoković • subota, 06.01.2024.
Ivankovićev Oman minimalno slavio, Obala Bjelokosti izdominirala Sierra Leone
Foto: Marko Jurinec/HINA

Odigrani su internacionalni prijateljski susreti između Obale Bjelokosti i Sierrae Leonea te Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bjelokošćani su slavili u dominantnoj izvedbi 5:1, dok je Oman Branka Ivankovića pobijedio UAE minimalnom prednošću.

Obala Bjelokosti nije se puno mučila protiv Sierra Leonea te je susret riješila već u prvom poluvremenu. Oman Branka Ivankovića rano je došao do pogotka te je do kraja susreta izdržao pritisak Ujedinjenih Arapskih Emirata za minimalnu pobjedu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bjelokošćane je u vodstvo doveo već u 18. minuti Ousmane Diomande nakon asistencije Jeremieja Boga, a prednost su podebljali Franck Kessie u 35. i Jonathan Bamba u 38. minuti.

Nakon odmora strijelcima se u 48. minuti pridružio i asistent prvog pogotka Boga, a peti gol za Obalu Bjelokosti zabio je Lazare Amani u 84. minuti. Dvije minute kasnije Rodney Michael postiže utješni pogodak za konačnih 5:1. Hajdukov Ismael Diallo susret je proveo na klupi.

Branko Ivanković može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi. Do vodstva je došla već u petoj minuti pogotkom Abdullaha Fawaza, a nije ga ispustila do kraja susreta. UAE vršili su pritisak, u drugom dijelu povećali agresiju, ali Oman se sjajno branio i nije dozvolio protivničkoj momčadi da ga ozbiljno ugrozi. Na kraju je utakmica puna prekida i prekršaja završila pobjedom Omana 0:1.

Prijateljske utakmice:
UAE - Oman 0:1
Obala Bjelokosti - Sierra Leone 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!