Vodeni sportovi

Španjolci svladali Crnogorce, Mađari do prve pobjede

HINA, Petar Jenjić • subota, 06.01.2024.
Španjolci svladali Crnogorce, Mađari do prve pobjede
Foto: Daniel Kasap/HINA

Danas su odigrane još tri utakmice drugog kola Europskog prvenstva. U "hrvatskoj" skupini, Španjolska je tijesno slavila protiv Crne Gore...

Premda se očekivala neizvjesna borba za pobjedu, talijanski vaterpolisti potpuno su dominirali protiv Grčke u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva te su u Zagrebu slavili 15:8.

Igraj na Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od samog početka Talijani su vodili, diktirali ritam dvoboju te stalno povećavali prednost koja se na kraju zaustavila na plus sedam.

Odličnu je utakmicu za Talijane odradio Edoardo Di Somma koji je postigao pet golova, dok je tri dodao Gonzalo Echenique. U grčkoj reprezentaciji prvi je strijelac s tri gola bio Angelos Vlachopoulos.

Ranije su u skupini B Mađari svladali Gruziju 15:11, čime su upisali prvu pobjedu na prvenstvu, a Gruzijci drugi poraz. Kod Mađarske je prvi strijelac bio Adam Nagy s četiri pogotka, dok su po tri dali Vince Vigvari i David Tatrai. Najbolji u redovima Gruzije bio je Besarion Ahvlediani s tri gola.

U posljednjem trećem kolu, tijekom ponedjeljka, Mađarska će igrati protiv Italije, dok će Grčka igrati protiv Gruzije. Italija je vodeća na ljestvici sa šest bodova, po tri imaju Mađarska i Grčka, dok je Gruzija bez bodova.

Nakon velike borbe u skupini A je Španjolska svladala Crnu Goru 14:12, u susretu gdje je vodila od samog početka, ali su uporni Crnogorci prijetili sve do samog kraja. Igrač utakmice bio je odlični Alvaro Granados s pet golova, a postigao je i ključna dva u nizu.

Crnogorce su s po tri pogotka predvodili: Ukropina, Mršić i Vidović.

Europsko prvenstvo, 2. kolo:
Gruzija - Mađarska 11:15
Crna Gora - Španjolska 12:14
Grčka - Italija 8:15

EP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Crna Gora12:14Španjolska
Hrvatska12:7Francuska
1Hrvatska 339:34+56
2Španjolska 335:32+36
3Crna Gora 347:46+16
4Francuska 332:41-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!