Košarka

Raspoloženi Celticsi zaustavili niz Pacersa, Bucksi poraženi unatoč Giannisovih 48 poena

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2024.
Raspoloženi Celticsi zaustavili niz Pacersa, Bucksi poraženi unatoč Giannisovih 48 poena
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bile samo četiri utakmice. U utakmici večeri Boston Celticsi u gostima su svladali Indianu...

Boston Celticsi odradili su odličan posao u Indianapolisu i uspjeli su zaustaviti veliki niz domaćina. Večer ranije Pacersi su ubacili 150 poena u regularnom dijelu susreta, a protiv Bostona su jedva došli do troznamenkastog broja poena.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su do pobjede došli iako nisu imali doprinos Kristapsa Porzingisa koji je zbog ozljede oka igrao vrlo kratko, parket je napustio već u prvoj četvrtini.

Još jednu odličnu utakmicu odigrali su Jayson Tatum i Jaylen Brown koji su ujedno i predvodili Boston do pobjede. Tatum je ubacio 38 poena (8/13 trica) uz 13 skokova i šest asistencija, a Jaylen Brown je dodao 31 poen.

Kod Pacersa Bennedict Mathurin ubacio je 20 poena, a Tyrese Haliburton 17 uz sedam asistencija.

Houston Rocketsi upisali su pobjedu protiv Milwaukee Bucksa sa 112:108. Bucksima je ovo treći poraz u posljednje četiri utakmice i Giannis Antetokounmpo je odmah nakon utakmice jasno poručio da ovako ne može dalje:

"Moramo bolje, moramo igrati bolje, bolje se braniti, više vjerovati jedni drugima i biti bolje vođeni. Svaka sitnica mora biti bolja i svaki pojedinac mora biti bolji. Imamo četiri mjeseca da se podignemo."

Rocketse su do pobjede predvodili Alperen Sengun s 21 poenom i 11 skokova, s po 16 poena Jalen Green i Jeff Green te s 14 poena i 12 skokova Jabari Smith. Kod Bucksa Giannis je upisao 48 poena uz 17 skokova, a Damian Lillard uz 18 poena i osam asistencija.

Philadelphia je neočekivano poražena na svom parketu od Utah Jazza. Neigranje Joela Embiida i Tobiasa Harrisa ipak se pokazalo kao prevelik hendikep.

Luka Šamanić kod Jazza je ostao na klupi, a odličnu utakmicu odigrali su Lauri Markkanen s 33 poena i 13 skokova te Collin Sexton s 22 poena i deset asistencija. Kod domaćina Tyrese Maxey ubacio je 25 poena uz devet asistencija, a Kelly Oubre 24 poena.

Skromni Washington nije imao šanse protiv New Yorka. Knicksi su relativno brzo došli do uvjerljive prednosti koju su lakoćom održavali do kraja susreta.

Julius Randle bio je posebno raspoložen s 39 poena i sedam skokova, a Jalen Brunson dodao je 33 poena i osam asistencija. Kod poraženih Kyle Kuzma je upisao 27 poena, a Deni Avdija 23 uz deset skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Boston Celtics 101:118
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 112:108
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 109:120
Washington Wizards - New York Knicks 105:121

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!