Tenis

Antonia Ružić izdominirala i protiv Japanke te lakoćom stigla do prve ovosezonske titule

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2024.
Antonia Ružić izdominirala i protiv Japanke te lakoćom stigla do prve ovosezonske titule

Antonia Ružić drugi turnir zaredom na kojem je nastupila ujedno je završila s osvojenom titulom. U tajlandskom Nonthaburiju slavila je u finalu protiv Japanke Sarah Saito...

Ukupno osma ITF titula za Antoniju Ružić i prva ove godine. Nakon što je prošlu godinu završila osvajanjem turnira u tuniškom Monastiru, ovu godinu počela je slavljem u Nonthaburiju.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo joj je prvo slavlje na azijskom tlu, a do titule je došla bez izgubljenog seta tijekom cijelog tjedna. Koliko je Ružić izdominirala na ovom turniru, najbolje pokazuje to što nijedna igračica nije joj uzela više od tri gema u setu.

U finalu je igrala protiv Japanke Sarah Saito i još jednom je bila vrlo uvjerljiva te je slavila sa 6:1, 6:3 i u konačnici je došla do više nego zaslužene titule.

Dosad je u jednoj sezoni najviše osvojila tri ITF turnira, bilo je to 2021. godine, a kako je krenula ova godina, mlada Čakovčanka mogla bi taj rezultat popraviti, ali i za očekivati je i iskorak prema WTA turnirima gdje bi mogla krenuti s nastupima u kvalifikacijama.

Osvajanjem ovog turnira, trebala bi napredovati do 211. pozicije što je 33 mjesta bolje nego ovog tjedna. Time je preskočila Leu Bošković i Tenu Lukas.

ITF Nonthaburi, finale:
Antonia Ružić (Hrvatska, 5) - Sarah Saito (Japan) 6:1, 6:3

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!