Tenis

Hrvatske tenisačice i tenisači saznali protivnike u kvalifikacijama Australian Opena

Mario Borko • nedjelja, 07.01.2024.
Hrvatske tenisačice i tenisači saznali protivnike u kvalifikacijama Australian Opena
Foto: EPA

U ovogodišnjim kvalifikacijama za Australian Open nastupaju dvojica hrvatskih tenisača, Duje Ajduković i Dino Prizmić dok će se za ulazak u glavni turnir u ženskoj konkurenciji boriti čak pet tenisačica: Lea Bošković, Tara Wurth, Petra Marčinko, Jana Fett i Tena Lukas…

Održan je ždrijeb kvalifikacija za Australian Open. Hrvatska će u kvalifikacijama imati čak sedam predstavnika, pet u ženskoj i dvojicu u muškoj konkurenciji. Nitko od hrvatskih predstavnika nije postavljen za nositelja pa put do glavnog turnira neće biti nimalo lagan, a dvoje od njih se mogu susresti međusobno ako uspješno prođu prve prepreke.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U muškim i u ženskim kvalifikacijama sudjeluje 128 tenisača i tenisačica, a po 16 u svakoj konkurenciji izborit će mjesto u glavnom turniru. U ženskoj konkurenciji Hrvatska ima pet predstavnica. Lea Bošković imat će najteži posao jer u prvom kolu ide na prvu nositeljicu i 100. igračicu svijeta, Ukrajinku Dajanu Jastremsku. Ništa bolje nije prošla ni Tara Wurth koja će igrati protiv četvrte nositeljice, Španjolke Marine Bassolse Ribere.

Petra Marčinko će, ako u prvom kolu prođe Švicarku Simonu Waltert, ići na bolju iz meča Wurth i Ribere. Jana Fett će svoj drugi nastup u glavnom turniru pokušati izboriti po prvi puta od 2018., a prva na tom putu joj stoji 254. igračica svijeta, Dominika Šalkova. Tena Lukas igrat će protiv domaće predstavnice hrvatskih korijena Ivane Popovic, trenutno 546. na svijetu.

Duje Ajduković i Dino Prizmić imali su sreće utoliko što je iz njihovog dijela ždrijeba prvi nositelj kvalifikacija, Quentin Halys, promoviran u glavni ždrijeb turnira, pa će na njegovo mjesto doći netko slabije rangiran. Ajduković kvalifikacije otvara protiv Francuza, Uga Blancheta. Juniorski pobjednik prošlogodišnjeg Roland Garrosa u svoje prve kvalifikacije kreće protiv 18. nositelja kvalifikacija, Argentinca Mariana Navonea.

Ako obojica hrvatskih predstavnika na startu budu uspješna, u drugom kolu kvalifikacija igrat će međusobnu.

FOTO: EPA/Jonas Ekstromer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!