Nogomet

Nekadašnja velika nada i kapetan Dinamovih juniora karijeru nastavlja u Kopru

Mario Borko • nedjelja, 07.01.2024.
Nekadašnja velika nada i kapetan Dinamovih juniora karijeru nastavlja u Kopru
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Fran Tomek će nakon godinu dana provedenih u Dubravi karijeru nastaviti u slovenskom prvoligašu Kopru...

Slovenski prvoligaš Koper potvrdio je dolazak mladog igrača Dubrave, Frana Tomeka. Bivši kapetan juniora Dinama tako će opet, nakon neuspješne avanture u Gorici, zaigrati prvoligaški nogomet, a u Kopru se nadaju da će im talentirani veznjak pomoći u borbi za Europu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tomek je prošao sve mlađe uzrasne kategorije zagrebačkog Dinama, a igrao je i za drugu momčad Modrih u njezinoj posljednjoj sezoni postojanja. Nakon gašenja druge momčadi odlazi na posudbu u Goricu, ali tamo je u jesenskom dijelu prvenstva skupio tek tri minute. Zatim je posuđen Dubravi u kojoj je ostao i ovog ljeta nakon isteka ugovora s Modrima.

U 25 nastupa za Dubravu zabio je dva gola i očito na sebe skrenuo pozornost kluba koji je u svojoj povijesti jednom osvojio naslov slovenskog prvaka. S Koprom je potpisao dvogodišnji ugovor, a što zna imat će priliku pokazati već 17. siječnja u prijateljskoj utakmici protiv Hajduka.

Ovo je korak naprijed u karijeri za još uvijek mladog veznjaka koji je bio kapetan juniora Dinama, u nekim utakmicama i druge momčadi, a s Modrima je igrao i četvrtfinale juniorske Lige prvaka. Bit će zanimljivo pratiti njegov razvoj. U najvećoj slovenskoj luci neće biti sam, čekaju ga četvorica igrača iz Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!