Rukomet

Podravka imala pobjedu u rukama, onda je uslijedio rijetko viđeni raspad

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.01.2024.
Podravka imala pobjedu u rukama, onda je uslijedio rijetko viđeni raspad
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

U susretu prvog kola Europske lige rukometašica, Podravka je bila na pragu pobjede kod mađarskog Vacija, ali je na kraju uzela samo bod remiziravši 28:28...

Bod iz Mađarske svakako nije loš ulov, ali ako se zna da je Podravka imala praktički završenu utakmicu gdje su domaće igračice bile u nokdaunu, jasno je da u Koprivnici ne mogu biti potpuno zadovoljni.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom poluvremenu nije bilo posebnih odvajanja, igralo se praktički gol na gol i na poluvremenu je na semaforu stajalo 13:12 za Podravku. Tu su Koprivničanke pokazale da mogu igrati s Vacijem i da se s razlogom nečem nadaju u ovom susretu.

Serijom 7:1 na početku drugog poluvremena Podravka je pobjegla na 21:15, a onda je uslijedio jedan od ključnih trenutaka.

Najbolja igračica Podravke u dotadašnjem dijelu susreta, Tina Barišić koja je tada bila već na devet golova, zaradila je izravni crveni karton zbog nespretnog prekršaja.

I bez nje Podravka se držala, imala je u 48. minuti najviših 25:17, u 53. minuti i dalje visokih 28:21 i sve je govorilo kako se samo čeka kraj za slavlje gošli.

Međutim nakon nekoliko nerealiziranih napada počela se javljati nervoza u redovima Podravke, nizale su se pogreške, a pomogli su i suci iz Poljske dvojbenim odlukama.

Koliko su igračice Podravke bile izvan sebe i izgubljene u završnici susreta, najbolje oslikava reakcija Nikoline Zadravec. Naime ona je minutu i 15 sekundi prije kraja zaradila isključenje i minutu prije kraja Kuczora s igračicom više smanjuje na 28:27. Zadravec se tada neshvatljivo diže s klupe i ulazi u igru iako je isključenja i naravno da slijedi kazna. Još jedno isključenje za Podravku i oduzimanje posjeda. Mađarice se zahvaljuju, zabijaju protiv četiri gošće u obrani i poravnavaju na 28:28.

Ta serija 7:0 dugo će biti u glavama Koprivničanki koje su imale krasnu priliku za pobjedu koja je na neshvatljiv način ispuštena.

Podravku su predvodile Lucija Bešen s 14 obrana, ali i završnicom provedenom na klupi te Tina Barišić s devet golova. Kod Vacija po sedam golova postigle su Kuczora i Tyiskov-Helembai.

Europska liga, prvo kolo:
Praktiker VAC - Podravka Vegeta 28:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!