Košarka

Warriorsi na četiri do šest tjedana ostaju bez važnog igrača

Mario Borko • nedjelja, 07.01.2024.
Warriorsi na četiri do šest tjedana ostaju bez važnog igrača
Foto: EPA

Chris Paul je na utakmici protiv Detroit Pistonsa zadobio ozljedu lijeve ruke. Ozljeda je teže prirode, pa će za njenu sanaciju biti potrebna operacija zbog koje će razigravač Warriorsa biti izvan terena između četiri i šest tjedana…

Nakon kiše uvijek dolazi sunce, a što se tiče Golden State Warriorsa čini se suprotno. Objavu da je Draymondu Greenu ukinuta suspenzija, zasjenila je ozljeda Chrisa Paula koji će zbog ozljede lijeve ruke, zadobivenoj u pobjedi protiv Detroit Pistonsa, morati na operaciju. To znači da dvanaesterostrukog All-stara na terenu neće biti između četiri i šest tjedana.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Paul, koji je ljetos stigao iz Sunsa, igra najgoru sezonu karijere. U prosjeku na terenu provodi 28 minuta i pritom bilježi devet poena, sedam asistencija i četiri skoka, ali to je u neku ruku i očekivano uzevši u obzir da će za nekoliko mjeseci napuniti 39 godina. Warriorsi s negativnim omjerom 17-18 drže deseto mjesto zapada, a vidjet ćemo hoće li možda u Paulovom odsustvu iskočiti neko novo ime.

Ozljeda jednog igrača znači više minuta za drugog ili druge pa će tako Brandin Podziemski i Cory Joseph dobiti priliku da pokažu Steveu Kerru da zaslužuju više vremena na parketu. Također 14. pik na NBA draftu iz 2021. godine Moses Moody u posljednje vrijeme je sjedio sa strane, a sad bi se i on mogao vratit u rotaciju.

Američki mediji vjeruju da bi Golden State mogao izgledati bolje bez peterostrukog najboljeg asistenta lige, a spominju i mogućnost da bude razmijenjen.

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAChris Paul
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!