Košarka

Hrvati upisali poraze, Zubac odličan protiv gradskog rivala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.01.2024.
Hrvati upisali poraze, Zubac odličan protiv gradskog rivala
Foto: EPA

Trojica hrvatskih košarkaša upisala su noćas nastupe za svoje NBA momčadi, ali nijedan nije uspio doći do pobjede. Najbliže je bio Ivica Zubac sa svojim LA Clippersima...

Nakon niza od četiri poraza, Los Angeles Lakersi uspjeli su se vratiti pobjedama, i to protiv gradskog rivala. Los Angeles Clippersi imali su niz od pet slavlja, noćas su isto bili blizu novog, ali ipak su izgubili 106:103.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio LeBron James s 25 poena, osam skokova i sedam asistencija, Anthony Davis dodao je 22 koša i deset skokova.

Sjajan je bio Ivica Zubac koji je susret zaključio s 22 koša (9/13 za dva, slobodna bacanja 4/4), 19 skokova i jednom asistencijom. 22 poena ubacio je i Paul George.

Prema Clippersima, hrvatskom centru ovo je okruglo 100. double-double u karijeri.

Novi dan, stare navike za Detroit Pistonse koji su gostovali kod Denver Nuggetsa. Aktualni prvaci nisu imali prevelikih problema, a slavili su sa 131:114.

Utakmicu sezone po pitanju poena odigrao je Jamal Murray koji je završio s njih ukupno 37, a tome je dodao i pet skokova.

Goste je s 20 koševa i pet skokova predvodio Jalen Duren. Za 27 minuta u igri Bojan Bogdanović dodao je 14 koševa (4/8 za dva, 2/4 za tricu), jedan skok i jednu asistenciju.

Toronto Raptorsi pronašli su odgovor na sve što su Golden State Warriorsi mogli noćas ponuditi. Kanađani su slavili na gostovanju rezultatom 133:118 i došli do druge pobjede u zadnje tri utakmice.

Do slavlja ih je predvodio RJ Barrett s 37 koševa, šest skokova i šest asistencija. Najbolji je kod Warriorsa bio Klay Thompson s 25 koševa.

Dario Šarić dodao je 11 poena (2/5 za dva, 2/5 za tricu), pet skokova, četiri dodavanja i dvije ukradene lopte za nešto više od 18 minuta u igri.

NBA:
LA Lakers - LA Clippers 106:103
Denver Nuggets - Detroit Pistons 131:114
Golden State Warriors - Toronto Raptors 118:133

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!