Vodeni sportovi

Španjolska potvrdu četvrtfinala traži protiv Francuske

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.01.2024.
Španjolska potvrdu četvrtfinala traži protiv Francuske
Foto: Mario Strmotić/HINA

Posljednje kolo grupne faze Europskog prvenstva odigrat će se u skupini A. Osim Hrvatske i Crne Gore, dvoboj će odigrati i reprezentacije Španjolske i Francuske...

Uoči utakmice Hrvatske i Crne Gore, na bazenu u Gružu snage će odmjeriti druge dvije reprezentacije iz skupine A. Španjolska će po potvrdu četvrtfinala ići protiv Francuske, a dvoboj počinje od 17:45 sati.

Igraj na Španjolska - Francuska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolska je Europsko prvenstvo otvorila utakmicom protiv Hrvatske, vodila je većim dijelom drugog poluvremena, ali nije izdržala do kraja. Barakude su izborile peterce i na koncu slavile.

U drugom susretu slijedio je dvoboj protiv Crne Gore koja je pružila dobar otpor, ali su Španjolci ipak pokazali klasu više. Dugo su Crnogorci ostali u susretu, nisu se predavali ni na tri gola zaostatka, ali su ipak posustali i Furija je slavila rezultatom 14:12.

S druge strane, reprezentacija Francuska je bila blizu pobjede protiv Crne Gore na početku natjecanja, ali je nakon drame peteraca s 20:19 poražena. U drugom kolu nije imala previše šanse protiv Hrvatske koja je bila bolja rezultatom 12:7.

U posljednjih pet međusobnih utakmica, Španjolska je slavila u četiri navrata. Francuska pobjeda datira iz kvalifikacija za Svjetsku ligu (14:11), a posljednji susret igrali su prošle godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Francuzi su vodili dobrim dijelom susreta, ali je Španjolska nakon velike borbe ipak slavila sa 7:6.

Podsjetimo, Hrvatska ima pet bodova i trenutno je prva, Španjolska ima četiri, Crna Gora dva, a Francuska jedan bod. Danas izabranicima Davida Martina treba pobjeda i posrtaj Hrvatske za prvo mjesto.

Što su rekli

David Martin, izbornik Španjolske: "Radi se o jako čvrstoj ekipi sa snažnim igračima koji znaju igrati jedan na jedan. Mislim da ćemo morati implementirati naš stil igre, igrati kontraški. Interesira nas utakmica u visokom ritmu, da ne igramo previše statično jer su veliki i imaju dosta kilograma. Bit će teško, ali spremni smo."

Florian Bruzzo, izbornik Francuske: "Osjećam se dobro na ovoj poziciji, ovo je potpuno drugačije od treniranja kluba. Velika je odgovornost ostvariti što bolje rezultate, a upravo ti rezultati i ovise o razvoju sporta u Francuskoj."

Mjesto, vrijeme

Bazen u Gružu, Dubrovnik, 17:45

Forma

Crna Gora - Španjolska 12:14
Španjolska - Hrvatska 12:14 (peterci)
Srbija - Španjolska 13:14
Španjolska - Rumunjska 15:7
Španjolska - Njemačka 18:11

Hrvatska - Francuska 12:7
Crna Gora - Francuska 20:19 (peterci)
Francuska - Australija 9:11
Crna Gora - Francuska 17:11
Italija - Francuska 13:6

Zadnji susret

Nije nedostajalo drame u posljednjem međusobnom dvoboju koji je Španjolska dobila s 8:7 za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prognoza

U današnjem dvoboju je jasno da bi sve osim pobjede Španjolske bilo iznenađenje, ali i očekujemo da će ostaviti protivnika na manje od 8.5 golova na susretu.

EP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska9:6Francuska
Crna Gora15:13 **Hrvatska
1Hrvatska 339:34+56
2Španjolska 335:32+36
3Crna Gora 347:46+16
4Francuska 332:41-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!