Nogomet

Bivši vratar Hajduka, koji je branio protiv Gzire, potpisao za Velež

Mario Borko • ponedjeljak, 08.01.2024.
Bivši vratar Hajduka, koji je branio protiv Gzire, potpisao za Velež
Foto: Bruno Karadža

Tomislav Duka novi je igrač mostarskog Veleža. Splićanin je posljednje tri godine branio za litavski Žalgiris, a u karijeri je nastupao za Split, Hajduk i Istru…

Mostarski Velež nakon jesenskog dijela prvenstva nalazi se na trećem mjestu Premijer lige BiH, a u stanci je doveo pojačanje na poziciji vratara. Bivši golman splitskog Hajduka, Tomislav Duka, dolazi iz litavskog Žalgirisa u kojem je proveo posljednje tri godine svoje karijere. Splićanin je s Veležom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Duka je u mlađim kategorijama branio za Hajduk, ali do seniorskog debija stigao je u dresu RNK Splita. Nakon 39 nastupa za “Crvene“ odlazi u rumunjski Cluj, za kojeg je branio samo jednom, prije nego što je okolnim putem stigao na Poljud. Svoj mandat u najdražem dresu neće pamtiti po dobrom jer je skupio samo pet nastupa, jedan od tih bio je onaj sramotni poraz protiv Gzire na Poljudu. Uskoro nakon toga se ozlijedio pa je proljeće proveo na posudbi u Istri.

Nakon Pule kratko je bio član Zagore iz Unešića nakon čega odlazi u Litvu. Sa Žalgirisom je tamo u tri godine osvojio dva prvenstva, kup i superkup, upisavši pritom 49 nastupa u kojima je mrežu 25 puta sačuvao netaknutom.

Karijeru će 31-godišnjak nastaviti u Mostaru gdje će s Veležom pokušati izboriti poziciju koja vodi u Europu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!