Košarka

Ivica Zubac sjajan u visokoj pobjedi Clippersa, Indiana svladala Boston i ostala bez Haliburtona

Branimir Korać • utorak, 09.01.2024.
Ivica Zubac sjajan u visokoj pobjedi Clippersa, Indiana svladala Boston i ostala bez Haliburtona
Foto: EPA

Šest utakmica bilo je noćas na rasporedu u NBA ligi, nastupio je i Ivica Zubac i to je odigrao vrlo dobru utakmicu u pobjedi Clippersa protiv Phoenix Sunsa...

Los Angeles Clippersi izgledaju sve bolje, u odličnoj su formi, a Phoenix Sunsi imali su čast to još jednom saznati. Nakon što su prije pet dana Clippersi bili bolji u Phoenixu, sada su ih svladali i u Los Angelesu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Završilo je s visokih 138:111, a posljednja dionica otklonila je sve dvojbe oko pobjednika. U nju su Clippersi ušli s deset poena prednosti, ali tamo su bili bolji s 37:20 i uvjerljivo slavili.

Još jedna sjajna večer je iza Ivice Zupca koji je u potpunosti dobio bitku s Jusufom Nurkićem. Zubac je za 28 minuta na parketu ubacio 19 poena (8/9 za dva, 3/6 slobodna) uz osam skokova i tri asistencije.

Prvo ime Clippersa bio je Paul George s 25 poena i sedam skokova, a James Harden dodao je 19 poena, deset asistencija i sedam skokova. Kod Sunsa Kevin Durant ubacio je 30 poena uz sedam skokova, a Devin Booker dodao je 20 poena i pet asistencija.

Sjajnu utakmicu odigrali su Pacersi i Celticsi, Indiana je upisala pobjedu 133:131, ali bi bez razmišljanja pristala na poraz da se ne ozlijedi Tyrese Haliburton.

Najbolji igrač Pacersa napustio je teren još u prvom poluvremenu nakon ozljede mišića, nije izgledalo nimalo ugodno i pitanje je koliko će dugo Indiana biti bez njega.

Bez obzira na njegov izlazak uspjela je slaviti protiv Bostona koji je također bio oslabljen s obzirom da nije imao na raspolaganju Jaysona Tatuma. Pobjedu Pacersima donio je Bennedict Mathurin koji je u zadnjoj sekundi fauliran, imao je tri bacanja, pogodio dva i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Mathurin je susret završio s 26 poena, a Aaron Nesmith dodao je 17 poena. Kod poraženih Jaylen Brown je ubacio 40 poena uz pet skokova, a Jrue Holiday dodao je 21 poen, šest skokova i šest asistencija.

Bucksi su upisali četvrti poraz u posljednjih pet utakmica i to nekoliko dana nakon poziva Giannisa Antetokounmpa na opću mobilizaciju u klubu. Utah Jazz je slavio sa 132:116 i tako iznenadio Buckse u gostima.

Luka Šamanić ponovno je ostao bez minutaže, a po 21 poen upisali su Lauri Markkanen (14 skokova) i Jordan Clarkson (šest asistencija). Kod Bucksa Giannis je završio s 25 poena, deset skokova i 11 asistencija, a Khris Middleton dodao je 23 poena i osam asistencija.

Miami Heat upisao je pobjedu protiv Houston Rocketsa sa 120:113. Heat je bio ponovno bez Jimmyja Butlera, ali je isto tako i Houston bio bez Dillona Brooksa.

U konačnici Miami su do pobjede predvodili Tyler Herro s 28 poena i Bam Adebayo s 22 poena i 12 skokova. Kod Rocketsa Fred VanVleet ubacio je 32 poena uz sedam asistencija, a Alperen Sengun 22 poena uz 11 skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 138:111
Indiana Pacers - Boston Celtics 133:131
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 116:132
Miami Heat - Houston Rockets 120:113
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 128:136 (Jordan Poole 24p, 5as/Shai Gilgeous-Alexander 32p, 6sk)
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 112:119 produžetak (Terry Rozier 39p, 8as/Coby White 27p, 6sk)

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!