Rukomet

[VIDEO] Duvnjak: 'Kao kapetan ove reprezentacije, mogu obećati da ćemo se bacati za svaku loptu'

Mihaela Bradovski • utorak, 09.01.2024.
[VIDEO] Duvnjak: 'Kao kapetan ove reprezentacije, mogu obećati da ćemo se bacati za svaku loptu'
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Hrvatska je završila s pripremama za Europsko prvenstvo i sada iščekuje prvu utakmicu. Kapetan Domagoj Duvnjak poručuje da će igrači dati sve od sebe na parketu...

Tijekom priprema nije bilo sve idealno. Viroza je pokosila dio igrača, stigle su i ozljede, ali uspjelo se odraditi ono zamišljeno i čeka se prva utakmica.

Igraj na utakmice EP-a u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nadam se da smo spremni, pripreme su prošle dobro, imali smo nekoliko dana problema s virozama dijela igrača, ali to je sada iza nas. Kreće ona lagana nervoza, iščekivanje te prve utakmice, nadam se da će brzo doći", kaže Domagoj Duvnjak.

Na Croatia kupu Hrvatska je upisala dvije glatke pobjede za podizanje samopouzdanja.

"Dosta smo trenirali 6-0 obranu, napad na 6-0 i 5-1. Probali smo biti što brži u tranziciji i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu. Crna Gora i Slovenija su dobre reprezentacije, pobijedili smo u obje utakmice i nadam se da je izbornik dobio ono što je tražio."

Ono što Duvnjaka veseli je atmosfera kakva očekuje Hrvatsku u Njemačkoj.

"Mislim da će ovo prvenstvo biti jako zanimljivo, veselim se što je u Njemačkoj i što će dvorane biti pune i bit će pravi spektakl. Jedva čekamo, čuli smo da je dvorana rasprodana i da će dosta naših navijača biti na tribinama. Nadam se da će nas pogurati do tri pobjede u grupi. Kao kapetan ove reprezentacije mogu obećati da ćemo se bacati za svaku loptu."

Prvi protivnik je Španjolska, bit će to vrlo težak susret.

"O Španjolskoj ne treba trošiti riječi, ako se ne varam na zadnja tri europska prvenstva osvojili su medalju. Reprezentacija je to koja je dugi niz godina zajedno, iskusni su i dobri, svaku grešku kažnjavaju tako da ćemo morati jako pripaziti, posebno u napadu gdje ne smijemo raditi puno tehničkih grešaka. No to je i reprezentacija s kojom se može igrati, posebno uz pomoć naših navijača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!