Nogomet

Ivan Leko u neslužbenom debiju remizirao s Borussijom Dortmund, Stipe Perica zabio gol

Mario Borko • utorak, 09.01.2024.
Ivan Leko u neslužbenom debiju remizirao s Borussijom Dortmund, Stipe Perica zabio gol
Foto: Pixsell

Bivši trener Hajduka Ivan Leko prošlog je tjedna preuzeo klupu belgijskog Standard Liege, a u prvoj je prijateljskoj utakmici, u Malagi, odigrao 3:3 protiv njemačkog velikana Borussije Dortmund. Stipe Perica dobio je priliku i odmah postigao pogodak...

Standard Liege se za nastavak prvenstva priprema u Španjolskoj, a prvi test za igrače i novog trenera Ivana Leku bila je prijateljska utakmica protiv Borussije Dortmund. U prilikama bogatoj utakmici vidjeli smo šest golova. Končani rezultat bio je 3:3, a zadovoljniji od trenera s hrvatskom putovnicom može biti Splićanin.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Edin Terzić, koji uz njemačko ima i hrvatsko državljanstvo, pod velikim je pritiskom medija koji sve češće govore o njegovoj smjeni. Zimski predah došao je kao naručen za Borussiju koja se nalazi na šestom mjestu Bundeslige s 15 bodova zaostatka za vodećim Bayerom. Ipak, na subotnje gostovanju kod Darmstadta putuju s nizom od šest utakmica bez pobjede, a koji je na pripremama, uzmemo li u obzir prijateljske utakmice, produljen na osam.

Nijemci, kojima je ovo bila generalna proba uoči prvenstva, su krenuli bolje u utakmicu i poveli s 1:0 u 15. minuti preko Thomasa Meuniera. Wilfried Kanga najprije u 36. minuti vraća stvari na početak, a u 59. minuti donosi potpuni preokret Lekinoj momčadi. Nakon 60. minute vidjeli smo sveukupno 15 promjena na obje strane, a u igru je ušao i Stipe Perica.

Nakon silnih promjena igralo se praktički napad za napad, a Borussija dolazi do izjednačenja u 70. minuti preko Antoniosa Papadopoulosa. Zadranin, koji je do dolaska sunarodnjaka na klupu, ove sezone skupio tek 90 minuta na terenu, zabija za novo vodstvo Belgijanca u 77., a Samuel Bamba spašava Terzića od poraza u 89. minuti.

Završilo je tako 3:3, a Ivan Leko ima još jednu priliku, za tri dan protiv Luzerna, da njegova momčad prekine niz od sedam utakmica bez pobjede i podignutog samopouzdanja uđe u nastavak prvenstva.

Prijateljska utakmica:
Borussia Dortmund - Standard Liege 3:3

FOTO: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!