Vodeni sportovi

Njemačka osvojila drugo mjesto u skupini, slijede joj Crnogorci

HINA, Petar Jenjić • utorak, 09.01.2024.
Njemačka osvojila drugo mjesto u skupini, slijede joj Crnogorci
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odigrane su dvije utakmice trećeg kola Europskog prvenstva. Njemačka je osvojila drugo mjesto u skupini C pobjedom protiv Izraela, dok je Rumunjska tijesno svladala Slovačku...

Vaterpolisti Njemačke osvojili su drugo mjesto u skupini C Europskog prvenstva nakon što su u utorak na zagrebačkom bazenu uz Savu svladali reprezentaciju Izraela s 14:8.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njemačka će u osmini finala igrati protiv Crne Gore, a Srbija, prvoplasirana reprezentacija skupine C, u srijedu će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

U skupini D, kojoj je domaćin Dubrovnik, Rumunjska je s maksimalnih devet bodova osvojila prvo mjesto nakon današnje pobjede nad Slovačkom 8:7. Slovaci su tim porazom ostali bez plasmana u osminu finala u kojem će kao drugoplasirana igrati Nizozemska, čija je utakmica protiv Slovenije samo formalnost.

Rumunjska će u četvrtak za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Gruzije, dok će suparnik Nizozemskoj biti Grčka. Pobjednik tog dvoboja, u kojem je Grčka kao aktualni svjetski i olimpijski doprvak veliki favorit, u četvrtfinalu će igrati protiv Hrvatske.

Europsko prvenstvo:
Njemačka - Izrael 14:8
Slovačka - Rumunjska 7:8

EP 2024., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka14:8Izrael
Srbija21:4Malta
1Srbija 243:5+386
2Njemačka 232:21+116
3Malta 217:39-220
4Izrael 29:36-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!