Tenis

Sve hrvatske tenisačice poražene već na prvoj prepreci u kvalifikacijama Australian Opena

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2024.
Sve hrvatske tenisačice poražene već na prvoj prepreci u kvalifikacijama Australian Opena
Foto: EPA

Jana Fett i Lea Bošković nisu upisale pobjede u prvim susretima kvalifikacija Australian Opena. Fett je poražena od Čehinje Šalkove, a Bošković od Ukrajinke Jastremske...

Svi pet hrvatskih tenisačica koje su bile prijavljene za nastup u kvalifikacijama Australian Opena, poražene su već na startu. Razočaravajući ishod, očekivalo se više, međutim očito da je forma na početku sezone ipak još dosta ispod potrebne razine.

Igraj na mečeve ženskih kvalifikacija Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvog dana kvalifikacija Petra Marčinko, Tara Würth i Tena Lukas nisu bile niti blizu osvajanja seta, a noćas su Jana Fett i Lea Bošković bile konkurentnije, ali nedovoljno za veći rezultat.

Fett je krenula protiv 2018. igračice svijeta Dominike Šalkove te je poražena u tijesnom dvoboju sa 7:5, 3:6, 7:5. Fett je dosta griješila, imala 60 neprisiljenih pogrešaka, imala je svoje prilike u trećem setu gdje je vodila s 4:3 i imala 15:40, ali Šalkova se izvukla i odnijela pobjedu breakom u završnici. Tu je Fett izvukla 0:40, ali došla je Čehinja do četvrte break lopte i iskoristila je.

Bošković je od svih Hrvatica imala najteži posao. Igrala je protiv prve nositeljice kvalifikacija Dajane Jastremske i poražena je u tri seta. I ovdje je definitivna odluka pala u trećem setu u koji je Jastremska ušla s 3:0 i do kraja seta breakova nije bilo. Imala je Bošković jednu priliku za povratak, ali nije je iskoristila.

Australian Open, kvalifikacije, prvo kolo:
Dominika Šalkova (Češka) - Jana Fett (Hrvatska) 7:5, 3:6, 7:5
Dajana Jastremska (Ukrajina, 1) - Lea Bošković (Hrvatska) 6:3, 4:6, 6:3

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!