Europsko prvenstvo 2024., skupina A, 1. kolo, 10.01.2024, 18:00 h
Francuska
Francuska 39:29 Sjeverna Makedonija
Sjeverna Makedonija

Francuska uvjerljivom pobjedom protiv Sjeverne Makedonije otvorila Europsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.01.2024.
Francuska uvjerljivom pobjedom protiv Sjeverne Makedonije otvorila Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Počelo je Europsko prvenstvo za rukometaše, a čast da ga otvore imali su Francuzi i Sjeverni Makedonci. Završilo je kao što se i predviđalo, Francuska je potvrdila kako je za klasu bolja od Makedonaca te je slavila 39:29...

Francuska i Sjeverna Makedonija otvorile su Europsko prvenstvo susretom skupine A u Merkur Spiel Areni. Iako bez najjače karike među vratnicama Vincenta Gerarda, između kojih je kao prvi golman stao Remi Desbonnet, francuska je vrsta upisala prvu pobjedu, u susretu u kojem potpunu kontrolu nad rezultatom nije imala tek prvih 15-ak minuta.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U toj prvoj polovici prvog dijela nije bilo većih odvajanja, a onda je Mitrevski svojom obranom započeo makedonsku +3 seriju i odlazak na 10:8 preko Kuzmanovskog u 15. minuti. Francuska klupa tada je zatražila minutu odmora, a na klupu je sjeo Nikola Karabatić koji je do tog trenutka skupio dva promašena šuta. Ništa uspješniji nisu bili niti Porte (0/2) te Remili (0/3).

No situacija se i na terenu i na semaforu mijenja već dvije minute kasnije. Predvođena Descatom i Fabregasom, Francuska brzinski dolazi do izjednačenja, a šest minuta prije odlaska na odmor svoju prednost diže na +3.

U nastavak se ušlo pri 17:13, a u istom je tonu teklo i čitavo drugo poluvrijeme. Bez jurnjave i stresa za izabranike Guillaumea Gillea, dok će makedonski rukometaši priliku za bodove morati tražiti protiv Njemačke za četiri dana. Izabrana vrsta Kire Lazarova mučila se s francuskom, ali i svojom brzinom, daleko je to od rukometa koji može parirati onom kojem teže najjače rukometne selekcije.

Descat i Nahi završili su dvoboj kao stopostotni, kao autori sedam, odnosno šest zgoditaka. Sedam je puta uspješan bio i Peševski dok je jedan manje pogodak postigao Ivan Džonov. Pet se puta u listu strijelaca upisao Dika Mem, ali uz jednako toliko promašaja. Desbonnet je upisao sedam obrana, Bolzinger šest, a Mitrevski je na drugoj strani zaustavio deset šuteva.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina A:
Francuska - Sjeverna Makedonija 39:29 (17:13)

FOTO: EPA/Christopher Neundorf

Europsko prvenstvo 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska39:29Sjeverna Makedonija
Njemačka27:14Švicarska
1Francuska 398:85+135
2Njemačka 391:72+194
3Sjeverna Makedonija 383:100-172
4Švicarska 367:82-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!