Košarka

Zubac do novog double-doublea u pobjedi, Bogdanović vrlo dobar u porazu

Petar Jenjić • četvrtak, 11.01.2024.
Zubac do novog double-doublea u pobjedi, Bogdanović vrlo dobar u porazu
Foto: EPA

Sva četiri hrvatska košarkaša sinoć su bila na NBA parketima, a ostvarila su polovičan učinak. Statistički najbolji bio je Bojan Bogdanović čija ekipa ponovno nije uspjela doći do pobjede...

Sinoć smo imali priliku pratiti dvoboj dvije najlošije ekipe u NBA ligi, a do pobjede, svoje šeste ove sezone, stigli su San Antonio Spursi koji su slavili u gostima kod Detroit Pistonsa sa 130:108.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi triple-double upisao je Victor Wembanyama sa 16 koševa, 12 skokova i deset asistencija, a čak osam igrača Spursa bilo je dvoznamenkasto.

Pistonse je predvodio Jalen Duren s 21 košem i 12 skokova, Bojan Bogdanović dodao je 19 poena (5/8 za dva, 3/5 za tricu), dva skoka i dvije asistencije za nešto manje od 33 minute u igri.

Utah Jazz stigla je do treće pobjede u zadnjih pet utakmica protiv aktualnih prvaka Denver Nuggetsa. Sinoć je na domaćem parketu slavila rezultatom 124:111 i tako protivniku nanijela 13. poraz ove sezone.

Do slavlja ga je predvodio Lauri Markkanen s 26 poena i 12 skokova. Zadnje tri minute odradio je Luka Šamanić za jedan koš (1/2 slobodna bacanja) i jednu asistenciju.

Najbolji je kod Nuggetsa bio Nikola Jokić s 27 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Drame nije bilo ni u San Franciscu gdje su New Orleans Pelicansi glatko stigli do pobjede protiv Golden State Warriorsa. Konačan rezultat bio je 141:105, a nezadovoljni su bili i navijači koji su zviždali svojim igračima i ranije napuštali dvoranu.

Goste je do slavlja predvodio Jonas Valančiunas s 21 poenom i devet skokova, dok je najbolji kod Warriorsa bio Moses Moody s 21 košem.

Dario Šarić dodao je četiri poena (1/1 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri soka i tri asistencije za 13 i pol minuta u igri.

Svoju turneju na Zapadnoj obali nastavljaju Toronto Raptorsi koji su sinoć upisali novi poraz. Na gostovanju kod Los Angeles Clippersa izgubili su rezultatom 126:120, a domaćinu je to sedma pobjeda u zadnjih osam utakmica.

Po 29 poena u pobjedničkim redovima upisali su Kawhi Leonard (sedam asistencija) i Paul George (sedam skokova, šest asistencija. Ivica Zubac stigao je do još jednog double-double učinka s 12 koševa (6/8 za dva), 11 skokova i tri asistencije za 31 minutu u igri.

Raptorse je predvodio RJ Barrett s 24 poena i pet skokova.

NBA:
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 108:130
Utah Jazz - Denver Nuggets 124:111
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 105:141
LA Clippers - Toronto Raptors 126:120

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!