Nogomet

Sven-Goran Eriksson boluje od raka: 'U najboljem slučaju imam oko godinu dana života'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 11.01.2024.
Sven-Goran Eriksson boluje od raka: 'U najboljem slučaju imam oko godinu dana života'
Foto: Pixsell

U razgovoru za švedski radio P1, legendarni trener Sven-Goran Eriksson izjavio je da boluje od raka i da mu nije ostalo puno života. Posljednji posao imao je u švedskom Karlstad...

Bivši izbornik Engleske Sven-Goran Eriksson rekao je da mu je dijagnosticiran rak i da mu preostaje, "u najboljem slučaju" još godinu dana života.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Eriksson je s Engleskom sudjelovao na Svjetskim prvenstvima 2002. i 2006., izgubivši u oba navrata u četvrtfinalu. Također je trenirao momčadi poput: Benfice, Rome, Lazija i Manchester Cityja u blistavoj trenerskoj karijeri koja je trajala četiri desetljeća.

U veljači prošle godine Eriksson se povukao sa svoje dužnosti u švedskom klubu Karlstad zbog "zdravstvenih problema".

"Svi mogu vidjeti da imam bolest koja nije dobra, svi pretpostavljaju da je to rak. To i jest, ali moram se boriti s njim što je duže moguće", rekao je Eriksson u gostovanju na švedskom radiju P1.

"Znam da je to u najboljem slučaju oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Ili u najboljem slučaju pretpostavljam i duže, mislim da liječnici koje imam ne mogu biti potpuno sigurni. Bolje je ne razmišljati o tome, morate prevariti svoj mozak. Mogao bih cijelo vrijeme ići okolo i razmišljati o tome, sjediti kod kuće i biti jadan i misliti da sam nesretan i tako dalje."

FOTO: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!