Tenis

Bublik se najviše namučio, Korda traži novo finale

Petar Jenjić • četvrtak, 11.01.2024.
Bublik se najviše namučio, Korda traži novo finale
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na ATP turniru u Adelaideu. Tri od četiri meča završena su u dva seta, a odužio se samo dvoboj između Aleksandera Bublika i Lorenza Musettija...

Do plasmana u polufinale ATP turnira u Adelaideu stigao je Sebastian Korda iz SAD-a koji je u četvrtfinalu svladao domaćeg predstavnika Christophera O'Connella s dva puta po 6:4 nakon jednog sata i 33 minute igre.

Igraj na ATP Adelaide na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Korda je prošle sezone tijesno izgubio finale od Novaka Đokovića, a za svoje ukupno sedmo u karijeri igrat će protiv Čeha Jirija Lehečke koji je sa 6:4, 7:5 svladao Čileanca Nicolasa Jarryja. Bio im je to treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Lehečke.

Plasman u polufinale izborio je i Kazahstanac Aleksander Bublik koji je u tri seta svladao Lorenza Musettija iz Italije. Završilo je 6:3, 6:7, 7:5 nakon dva sata i 37 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Bublika.

Kazahstanski tenisač će za svoje okruglo deseto ATP finale igrati protiv Britanca Jacka Drapera koji je sa 6:1, 6:4 bio bolji od Amerikanca Tommyja Paula. U drugom međusobnom dvoboju stigao je do druge pobjede, a sada će se boriti za svoje drugo finale karijere.

ATP Adelaide, četvrtfinale:
Sebastian Korda - Christopher O'Connell 6:4, 6:4
Jiri Lehečka - Nicolas Jarry 6:4, 7:5
Aleksander Bublik - Lorenzo Musetti 6:3, 6:7 (4), 7:5
Jack Draper - Tommy Paul 6:1, 6:4

FOTO: EPA/MATT TURNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!