Rukomet

Perez de Vargas: 'Utakmica protiv Hrvatske mogla bi nam odrediti put'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 11.01.2024.
Perez de Vargas: 'Utakmica protiv Hrvatske mogla bi nam odrediti put'
Foto: FaH

U subotu hrvatski rukometaši igraju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik je Španjolska, a dvoboj je za tamošnje novine ABC najavio vratar Gonzalo Perez de Vargas...

Vratar španjolske rukometne reprezentacije Gonzalo Pérez de Vargas smatra da će sutrašnja utakmica s Hrvatskom biti dobra provjera snage Španjolske, ali i da bi mogla utjecati na konačni plasman na jako teškom Europskom prvenstvu.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Početak prvenstva čekamo puni želje, što je normalno. Svjesni smo da imamo što za pokazati, ali pred nama je jako teško Europsko prvenstvo", rekao je 33-godišnji Pérez de Vargas u intervjuu za španjolske novine ABC.

Španjolska i Hrvatska u petak u 20.30 sati igraju prvu utakmicu na prvenstvu, a u skupini su još Austrija i Rumunjska.

"Prva utakmica s Hrvatskom mogla bi nam odrediti put. Križanje bi moglo biti komplicirano jer će ondje vjerojatno biti Francuska, pa domaćin Njemačka. Utakmica s Hrvatskom će nam biti dobra provjera", napomenuo je vratar Barcelone.

Španjolska je pobijedila Hrvatsku s 22:20 u finalu Europskog prvenstva igranog 2020., a na zadnjem prvenstvu igranom prije dvije godine izgubila je u finalu s 27:26 od Švedske. Prije godinu dana osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

"Cilj mi je da budem na razini iz tih prethodnih natjecanja i da pomognem momčadi zauzeti što bolje mjesto", napomenuo je Pérez de Vargas.

Kao snagu Španjolske naveo je dva načina igranja obrane koja su teška za protivnike.

"Kada smo koncentrirani i surađujemo u obrani, teško nas je pobijediti. U napadu igramo kolektivno i raznovrsno, možda s manje udaraca na vrata protivnika, ali s brojnim varijantama", dodao je.

Španjolska je na pripremnom turniru "Torneo Internacional de Espana 2024", igranom prošli tjedan u katalonskom gradu Granollersu, svladala Poljsku (31:25), Slovačku (36:18) i Srbiju (32:26).

Pérez de Vargas, upitan je li preuranjeno razmišljati o polufinalu Europskog prvenstva, odgovorio je da jest.

"Pogriješili bismo kada bismo razmišljali o dolasku ondje, posebno s obzirom na raspored protivnika pred nama. Nastojat ćemo ući u svaku utakmicu kako i priliči", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!