Košarka

Poniženi Celticsi i Blazersi, sjajna večer Bucksa i Thundera

Branimir Korać • petak, 12.01.2024.
Poniženi Celticsi i Blazersi, sjajna večer Bucksa i Thundera
Foto: EPA

Sinoć su u NBA ligi odigrani susretu u kojima nije bilo hrvatskih igrača. Odigrano je pet utakmica, a posebno kvalitetni bili su Milwaukee Bucksi i Oklahoma City Thunder...

Trebao je to biti najzanimljiviji dvoboj večeri, spektakl u izvedbi Bucksa i Celticsa, međutim koliko su Bucksi bili odlični, toliko su Celticsi bili loši. U konačnici Bucksi su slavili sa 135:102 što i nije tako grozno za Boston kako je moglo biti.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Imali su Bucksi u prvom poluvremenu seriju 25:0, vodili su na poluvremenu s nevjerojatnih 75:38 i ostatak susreta bio je revija za one koji manje igraju.

Samo je Jaylen Brown bio dvoznamenkast kod Celticsa od startera i to s deset poena dok je iz startne petorke jedino Porzingis odigrao više od 20 minuta i to 21.

Kod gostiju najefikasniji bio je Payton Pritchard s 21 poenom, a Sam Hauser dodao je 15 poena. Kod Bucksa Bobby Portis s klupe je ubacio 28 poena uz 12 skokova, a Giannis Antetokounmpo 24 poena uz 12 skokova i šest asistencija. Damian Lillard dodao je 21 poen.

U još jednoj utakmici bez Luke Dončića, Dallas je upisao pobjedu protiv New York Knicksa sa 128:124. Bio je to ujedno i najneizvjesniji dvoboj večeri, a otišao je na stranu Dallasa zahvaljujući iznimno raspoloženom Kyrieju Irvingu.

Irving je susret završio s 44 poena i deset asistencija, a Tim Hardaway dodao je 32 poena i šest skokova. Kod Knicksa Julius Randle upisao je 32 poena uz šest skokova dok je Jalen Brunson dodao 30 poena uz osam asistencija.

Lakersi nisu imali rješenje za šut izvana Bradleyja Beala koji ih je uništio tricama. Beal je za tri poena šutirao 8/10, završio je susret s 37 poena, a Devon Booker dodao je 31.

S druge strane Lakersi su se dosta mučili, posebno glavne zvijezde. Tako je Anthony Davis zapeo na 13 poena i pet skokova, a LeBron James na deset poena i devet asistencija. Najefikasniji bio je D'Angelo Russell s 19 poena.

Donovan Mitchell imao je svoj show i ubacio je 45 poena u pobjedi Cavsa protiv Netsa sa 111:102. Tome je dodao i 12 skokova i šest asistencija te oduševio Pariz gdje je ova utakmica igrana. Netsi su dobili dosta poena s klupe otkud je Cam Thomas ubacio 26 poena, a Lonnie Walker 20 dok je od startera prvo ime bio Mikal Bridges s 26 poena.

Najteži poraz ove sezone i peti najteži u povijesti lige, upisao je Portland koji je pometen kod Oklahoma City Thundera sa 139:77. Blazersi su u rebuildingu nakon odlaska Lillarda, ali ovakve stvari si svejedno ne smiju dopuštati.

Dok je domaćin šutirao 58 posto iz igre, Blazersi su šutirali 28 posto. Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 31 poen, Josh Giddey imao je triple-double s 13 poena, deset skokova i 12 asistencija. Kod Portlanda niti jedan igrač nije šutirao barem 50 posto iz igre, a najviše poena ubacio je Anfernee Simons, njih 14.

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 135:102
Dallas Mavericks - New York Knicks 128:124
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 109:127
Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 111:102
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 139:77

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!