Nogomet

Škotski velikan zagrizao: Marko Bulat odlazi iz Dinama?

Mario Borko • petak, 12.01.2024.
Škotski velikan zagrizao: Marko Bulat odlazi iz Dinama?
Foto: Damir Senčar/HINA

Dinamo odrađuje pripreme u Rovinju. Na njih se tek naknadno, zbog bolesti, priključio Marko Bulat, a sada je iz Škotske stigla vijest o njegovom potencijalnom odlasku u Glasgow Rangerse…

Iza Dinama je turbulentna jesen, a kao jedna od rijetkih svijetlih točaka u protekloj polusezoni označavao se upravo Marko Bulat. Mladi Šibenčanin stigao je u Dinamo prije tri godine iz matičnog Šibenika u transferu vrijednom oko dva milijuna eura, a sada bi prema pisanju škotskih medija karijeru mogao nastaviti u Glasgow Rangersima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bulat je nedugo nakon dolaska u Dinamo slomio nogu pa mu je za prilagodbu trebalo duže nego što se očekivalo. U eri Ante Čačića većinom je bio u drugom planu, ali odlaskom Arijana Ademija i dolaskom Igora Bišćana standardizirao se u prvih jedanaest. Ove sezone postao je ključan igrač Dinama, sjajno je ušao u sezonu, zabio dva prekrasan slobodnjak AEK-u u kvalifikacijama i Astani na otvaranju Konferencijske lige.

U najturbulentnijem razdoblju bez Brune Petkovića i Bulat je imao problema s lakšim ozljedama koje su ga malo izbacile iz ritma. To je koreliralo s dobrim igrama Petra Sučića, pa je Šibenčanin koji je nosio Dinamo cijele jeseni u dvije ključne utakmice, protiv Balkanija i Hajduka na Maksimiru, ulazio s klupe.

Sigurno takve odluke trenera nisu najbolje sjele igraču, a uoči puta na pripreme u Rovinj se razbolio pa je propustio utakmicu protiv Triglava i priključio se naknadno. Dolaskom Takuya Ogiware, Robert Ljubičić bi trebao preseliti u sredinu terena, kapetan Ademi će imati sve bitniju ulogu, a Sučić je igrač od velikog Jakirovićevog povjerenja. Dodamo li tu nezamjenjive Martina Baturinu i Josipa Mišića jasno je da će borba za minute u veznom redu biti jako velika.

Prema pisanju škotskih medija Glasgow Rangersi su zainteresirani za Bulata i smatraju da bi ga Dinamo mogao pustiti za oko šest milijuna eura. Rangersi su u sličnoj situaciji kao i Modri u prvenstvu, na osam bodova zaostatka iza Celtica s dvije utakmice manje. U veznom redu imaju problema s ozljedama pa trener Philippe Clement i glavni skaut Nils Koppen mladog hrvatskog reprezentativca vide kao idealno rješenje.

Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, ali Dinamo u veznom redu zaista ima mnogo opcija i ako stigne prava ponuda koja će zadovoljiti klub i igrača nije ne moguće da Bulat iznenada napusti Zagreb i zaputi se prema Glasgowu.

Do sada je za Modre odigrao 76 utakmica, zabio šest golova i upisao pet asistencija. Od toga je ove sezone u 23 nastupa zabio pet golova i dodao dvije asistencije.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!