Nogomet

Katar otvorio Azijski kup uvjerljivom pobjedom protiv Libanona

Filip Mihoković • petak, 12.01.2024.
Katar otvorio Azijski kup uvjerljivom pobjedom protiv Libanona

Započeo je Azijski kup u Katru. Domaćin je prvenstvo otvorio dominantnom pobjedom protiv Libanona 3:0 te tako opravdao status favorita skupine A...

Odigran je prvi susret Azijskog kupa. Na natjecanju u Katru sudjeluju 24 reprezentacije iz Azije podijeljene u šest skupina, a dvama najboljima iz svake skupine u doigravanju će se pridružiti i četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Domaćin je na otvaranju prvenstva slavio protiv Libanona 3:0.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Katar je nadmašio Libanon tijekom cijelog susreta. Domaća momčad ostvarila je znatnu prednost u skoro svakoj statističkoj kategoriji, a dominaciju posjeda lopte i stvorenih šansi u prvom poluvremenu okrunila je i pogotkom u 45. minuti. Almoez Ali pronašao je u protivničkom šesnaestercu Akrama Afifa koji desnom nogom pogađa mrežu za 1:0 u završnici prvog dijela.

Momčad Katra niti u drugom poluvremenu nije "spustila nogu s gasa" te je u 56. minuti udvostručila prednost. Strijelac za dvostruko vodstvo bio je asistent prvog pogotka Almoez Ali koji je loptu Mohammeda Waada glavom poentirao za 2:0.

Domaćin je nastavio stvarati prilike i pritiskati Libanon visokim tempom te je do kraja susreta uspio doći i do trećeg pogotka. U dubokoj sudačkoj nadoknadi strijelac prvog pogotka Afif oslobodio se braniča i došao do drugog pogotka za konačnih 3:0.

Katar nije mogao bolje otvoriti prvenstvo ostvarivši uvjerljivu pobjedu, a u skupini ga još očekuju susreti protiv Tadžikistana i Kine.

Azijski kup:
Katar - Libanon 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!