Europsko prvenstvo 2024., skupina C, 1. kolo, 12.01.2024, 18:00 h
Island
Island 27:27 Srbija
Srbija

Srbija u dramatičnoj završnici ispustila pobjedu protiv Islanda

Mihaela Bradovski • petak, 12.01.2024.
Srbija u dramatičnoj završnici ispustila pobjedu protiv Islanda
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv i dosad najizjednačeniji susret ovog Europskog prvenstva, odigrali su Srbija i Island. Završilo je neodlučeno 27:27, a Islanđani su se u samoj završnici s dva pogotka spasili od poraza te nastavili seriju uatkmica bez poraza u prvim kolima europskih prvenstava...

Reprezentacije Islanda i Srbije otvorile su zanimljivu skupinu C Europskog prvenstva, a nakon velike borbe susret je završio podjelom bodova. Na kraju je srpska vrsta ta koja ima više razloga za nezadovoljstvo.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo veće uzbuđenje na susretu dogodilo se u 12. minuti kada je Vidarsson zaradio direktan crveni karton zbog ruke na vratu Borzaša.

Što se rezultata do tog trenutka tiče, i jedna i druga selekcija imale su minimalno vodstvo na svojoj strani, no više od toga nije išlo. Prije svega zbog raspoloženih vratara, Hallgrímssona i Milosavljeva, a posebno se to odnosi na uvodnih pet minuta koje su završile s početnih 0:0.

U drugoj polovici prvog dijela rukometaši Islanda prvi su stigli do odvajanja, zahvaljujući Hallgrimssonu i trima nanizanim kontranapadima što im je donijelo 7:4 i zatraženu minutu odmora od strane srpske klupe. Do kraja prvog dijela i jedni i drugi upisali su +3 serije, a u nastavak se ušlo tek s jednim pogotkom prednosti na islandskoj strani.

Od samog starta drugog poluvremena izabranici Antonija Girone preuzeli su kontrolu na parketu, pomalo gradili odvajanje te su u 42. minuti preko Pechmalbeca stigli do 17:14. Čitav taj period i jedan i drugi vratar odlučili su prespavati, a kako se približavala završnica tako se sve manje pažnje pridavalo organiziranoj igri.

Iako je bilo za očekivati da će se u toj jurnjavi bolje snaći skandinavska vrsta, Srbija je ta koja je održavala prednost praktički do samog kraja. No izdržala nije i posljednju minutu u kojoj su se u strijelce na brzinu upisali Palmarsson i Gudjonsson za konačnih 27:27.

U dresu Islanda sedam je pogodaka postigao Elisson, jedan manje junak završnice Gudjonsson, dok je na drugoj strani pet pogodaka iz isto toliko pokušaja postigao Pechmalbec. Viktor Hallgrimsson upisao je 15 obrana.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina C, 1. kolo:
Island - Srbija 27:27 (11:10)

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Europsko prvenstvo 2024., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Island27:27Srbija
Mađarska26:24Crna Gora
1Mađarska 259:49+104
2Island 383:90-73
3Crna Gora 384:86-22
4Srbija 256:57-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!