Tenis

Mektić i Koolhof preko prvih nositelja do titule u Aucklandu

Branimir Korać • subota, 13.01.2024.
Mektić i Koolhof preko prvih nositelja do titule u Aucklandu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nikola Mektić i Wesley Koolhof u prvom zajedničkom nastupu nakon 2020. godine odmah su otišli do titule na ATP Touru. U finalu su bili bolji od prvih nositelja Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa...

Nizozemsko-hrvatska kombinacija ponovno zajednički nastupa i niže pobjede. Nakon trijumfa na ATP Finalsu u Londonu 2020. godine, Wesley Koolhof i Nikola Mektić otišli su svaki na svoju stranu, ali na početku ove godine ponovno su se spojili i ne osjeti se da već neko vrijeme nisu igrali zajedno.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U jakoj konkurenciji na turniru u Aucklandu otišli su do kraja, slavili su u finalu protiv prvih nositelja Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa koje su svladali i te 2020. godine na putu do titule na završnom turniru sezone.

Ovaj put slavili su nakon velike borbe i gotovo dva sata igre. Prvi set su dobili sa 6:3 da bi u drugom izgubili u tie-breaku sa 7.5.

Odluka je pala u produženom tie-breaku gdje su Koolhof i Mektić poveli s 9:4, Granollers i Zeballos spojili su tri poena i zaprijetili povratkom, ali nisu uspjeli i poraženi su s 10:7.

Ovo je bilo četvrto zajedničko finale Koolhofa i Mektića te druga titula.

ATP Auckland, finale parova:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić(Nizozemska/Hrvatska) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina, 1) 6:3, 6:7(5), 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!